Az Assassin's Creed: Unity Párizsban játszódik, ráadásul a nagy francia forradalom idején, amikor a főváros már korántsem volt kicsi, sőt. Lemodellezni egy klasszikus metropoliszt komoly feladat, de a Ubisoft Montrealt ez nem ejti kétségbe: a virtuális vérben fürdőző Párizs nagyobb lesz, mint az Assassin's Creed 4: Black Flag teljes Karib-tengere!

A hírt a Kotaku szállította, melynek stábja az E3-on hallotta az infót magától a fejlesztőcsapattól. Ha mindez még nem lenne elég ok a nyálcsorgatásra, a játék épületeinek negyede bejárható lesz, ami már egy AC4-méretű program esetében sem volna semmi, hát még egy Unity-szintű sandbox játékban. A méretek érzékeltetése végett érdemes tudni, hogy a játékbeli Notre Dame 1:1-hez arányú digitális modell, azaz a virtuális térben pontosan ugyanolyan óriási a katedrális, mint a valóságban.

A Kotaku megszerzett még pár érdekes infót, amiket máshonnan eddig még nem hallottunk. íme:

  • A négyfős kooperatív küldetések, bár a sztorihoz kapcsolódnak, opcionálisak, és akár egyedül is teljesíthetők.
  • Nem lesz kompetitív multiplayer mód az Assassin's Creed: Unityben (végre).
  • Külön gomb van a guggolásra.
  • Lesznek modern korban játszódó szegmensek, amik minket, játékosokat helyeznek a főszerepbe -- olyasmire lehet számítani, mint a Black Flag futurisztikus képsorai, bár a Ubisoft szerint "más lesz" a dolog. Hát jó.
Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!