Hihetetlen, de idén ünnepli a Tekken a huszadik születésnapját. Japánban az első arcade játék 1994 decemberében jelent meg, majd négy hónappal később már PSX-en is verekedhetett Anna Williams és Ganryu.

A sorozat legutolsó része, a Tekken 6 előző generációs konzolokra 2009-ben került a boltokba, és általánosságban pozitív kritikákat kapott. Egy ideje tudjuk, hogy készül a Tekken 7, de eddig nem sok mindent tudtunk meg a fejlesztésről, most azonban a sorozat direktora, Harada Kacuhiro kérdést intézett a rajongókhoz. Ez eddig nem sokszor fordult elő a sorozat történetében, így mindenképpen érdemes odafigyelni, és véleményt mondani az alábbiakról.

Harada elmondása szerint mindig is be akartak tenni a Tekken játékokba egy arab karaktert, azonban nem volt fogalmuk a közel-keleti kultúráról, így ötletük sem volt, hogy hogyan valósítsák ezt meg. Az utóbbi években Harada azonban eltöltött egy kis időt Dubajban és Szaúd-Arábiában, így megismerte az ottani viszonyokat, ennek alapján pedig már el tudtak indulni az ötletelésben. Ennek eredménye az alább látható koncepciórajz, melyet a Közel-Keleten szerzett tapasztalatok alapján készítettek. A rajongókat pedig arra kérik, hogy mondják el véleményüket a Tekken-széria Facebook-oldalán. Természetesen a sértő, témához nem kapcsolódó, másokat bántó kommenteket törölni fogják, illetve azokra -- kivételes eseteken kívül -- nem fognak válaszolni. Semmi sem kőbe vésett, így ha olyan javaslatok születnek, amelyek a fejlesztőknek is tetszenek, ez a karakter még teljesen át is alakulhat.