A szóban forgó játék a Gameloft berkeiben készült, iOS, Android és Windows Phone operációs rendszerre írt Modern Combat 5, amiről nem feltétlenül baj, ha még nem hallottál -- most nem is az a lényeg, hogy mennyire vagy tisztában a Gameloft tetemes méretű felhozatalának minden tagjával, csak az a lényeg, hogy mit csinált egy gamer.

A történet ott kezdődik, hogy a fejlesztők nemrégiben indítottak egy versenyt, aminek a nyertesei idő előtt kóstolhatnak bele a Modern Combat-sorozat legújabb részébe. Az egyik győztes azonban fogta és feltörte a játékot, majd pedig torrent-oldalakon kezdte azt terjeszteni, ezzel alaposan felidegesítve a fejlesztőket.

A közösségi koordinátor, Florian Weber a hivatalos Facebook-oldalon fakadt ki: „Mondanom sem kell, majd felrobbanok. Mindazok, akik idő előtt szerezték be a Modern Combat 5-öt, szégyelljék magukat. Megcsináljuk nektek a játékokat, ti meg ellopjátok? Aki mutogatja nekem, hogy megvan a Modern Combat 5, azt azonnal bannolni fogom! Komolyan, ezért nem lehet itt bármi jó.”

Később a Gameloft kiadott egy hivatalos közleményt, amiben elmondták, hogy már bekapcsolták a kalózok elleni védelmüket, s igyekeznek mindenkit kitiltani, aki jogtalanul jutott hozzá a játékhoz.

modern-combat-5-blackout.jpg