• Leálltak a Fable Legends szerverei
  • Ezzel végleg elbúcsúzhatunk a játéktól
  • Ha van még elköltetlen aranyad, azt visszaválthatod

A történet végére pont került, a Fable Legends immáron nem érhető el. A játék 2013-ban mutatkozott be, és a hányatatott sorsú Fable sorozat nagy visszatérésnek volt tekinthető, amiben kooperatív küzdelmekben vehetjük fel a harcot a gonoszok ellen, de egy csavarral, a rémségeket egy ötödik játékos irányíthatta. Fejlesztés jól haladt, már egy ideje ment a bétatesztelés, sőt, ez lett volna az első játék, ami cross-platform multiplayer módot biztosít az Xbox One és a Windows 10 játékosok között -- csak aztán...

Március 7-én jött a megdöbbentő hír, miszerint a Microsoft leállította a Fable Legends fejlesztését, egyúttal pedig bezárták a Lionhead Studiost és a Press Play Studiost -- máig nem tudjuk, hogy pontosan mi történt, és miért kellett a megjelenéshez ennyire közel törölni a játékot.

A Fable Legends szerverei április 13-ig, pontosabban aznap délután 14:00 óráig üzemeltek, azaz immáron tényleg teljes lett a búcsú, a szerverek leálltak, a történetnek pedig vége. Aki március előtt aranyat vett, vagy maradt elköltetlen valutája, az a hivatalos fórumon leírtak szerint kaphatja vissza a pénzét.

A Fable Legends számára az egyetlen, halványan pislákoló reménysugár egy pletyka, miszerint a Microsoft arról tárgyal a megmaradt fejlesztőkkel, hogy független csapatként fejezzék be a munkálatokat. Ezt a Microsoft nem erősítette meg.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!