Ilyen koncepcióművész volt Adam Adamowicz is, akinek a Fallout 3 univerzumát köszönhetjük. Nevével a rajongók nemcsak a stáblistában találkozhattak, hiszen szerepelt a gyűjtői kiadásban megtalálható werkfilmben és művészeti albumban is, utóbbi bevezetője egyenesen az ő nevével kezdődik, és az általa inspirált alkotói folyamatról szól. Az alábbi videóban 1:30-nál láthatjátok őt.


Adam Adamowicz rajzai megjelentek a Dark Horse Comics „New Recruits” antológiájában, illetve a Fantagraphics Books Duplex Planet kiadványában is, készített borítógrafikákat a Malibu Graphics részére, de ahogy blogjában írja, „túlélésképp” vezetett fagylaltos autót, épített elvarázsolt kastélyokat, készített kirakati bábukat, segédkezett tetoválószalonban, sőt díszített tortákat erotikus süteményekre specializálódott cukrászdában. Korábban dolgozott a Microsoftnál és a Jalecónál (Nightcaster: Defeat the Darkness, Nightcaster II: Equinox, Goblin Commander: Unleash the Horde). A Bethesdánál a Fallout 3 mellett az Oblivion két kiegészítője, a Knights of the Nine és a Shivering Isles, illetve természetesen a Skyrim tervezésében is részt vett.


Február 9-én a Bethesda Elder Scrolls szériájának ötödik része az AIAS (Academy of Interactive Arts and Sciences) díjkiosztó gáláján öt kategóriában is elvitte a pálmát, köztük az év legjobb RPG/MMO játékának járót. A díjat Todd Howard, a stúdió producere és tervezési igazgatója a fiatalon, 42 éves korában rákban elhunyt munkatársa emlékének ajánlotta.



Elhunyt Adam Adamowicz