Sokszor volt már olyan, hogy legendás játékkészítőket vagy újságírókat gyászoltunk a PC Guru Online-on, arra azonban eddig még nem akadt példa, hogy egy hazai szakember halála miatt írjunk hírt. Eddig. Ma reggel elhunyt Dragon György, alias Gyu, aki rádiósként, újságíróként és íróként dolgozott évtizedek óta. A gamer-közösség legjobban a GameStar magazin munkatársaként emlékezhet rá, míg a sci-fi rajongók az Űrcsilliárdos írójaként tisztelik és szeretik. A szomorú hírt a Facebookon tudatták a szerettei.

Gyu személyében egy ritka kedves ember távozott közülünk, akiről minden valamire való hazai gamer sajtósnak van valamilyen szép emléke. Az enyém az első találkozásunk: 2008-ban történt, azt hiszem, a Gamekapocs keretein belül részt vettem a Sacred 2 mo-cap felvételein, ott futottunk össze, és elég hamar beszélgetni kezdtünk. Emlékszem, sok érdekes dolgot mesélt (többek között azt, hogy mi mindent lehet kérdezni egy olyan interjúalanytól, akiről semmit sem tudsz – ez a tanács azóta elkísér), és végig nagyon közvetlen, barátságos volt velem, sőt, évek múlva is emlékezett rám, pedig sok olyan emberrel találkoztam ebben az iparban, akik többszöri találkozás után sem tanultak meg köszönni. Ő nem ilyen volt. Érdekes, valószínűleg sosem tudta, hogy milyen nagy benyomást tett rám, pedig nagyon sokszor eszembe jutnak a szavai még mostanában is.

Nehéz ilyenkor okos dolgokat írni, főleg közhelyek jutnak az ember eszébe, de ki tudja, talán pont azért van annyi elcsépelt mondás egy jó ember búcsúzásáról, mert igazak. Isten veled, Gyu mester, a magyar sajtó örökre emlékezni fog rád!

Dragon György (Gyu)Dragon György (Gyu) - 1966-2015