• Május első hetében bétaváltozatba lép a Horizons kiegészítő sorozat második csomagja, a The Engineers
  • Ebben megjelennek a mérnökök, akik űrhajónkat és fegyverzetünket fejleszthetik
  • A Elite: Dangerous küldetésrendszerét megreformáló 1.6-os frissítés béta változata szintén május elején érkezik
  • Elite: Dangerous teszt
  • Elite Dangerous: Horizons videoteszt

A Frontier Developments bejelentette, hogy május első hetében lép kipróbálható béta fázisba a Horizons kiegészítő sorozat második csomagja, a The Engineers, vagy más néven az Elite: Dangerous 2.1-es verziója.

A Planetary Landings által elhozott bolygókon való landolás után a The Engineers ismételten inkább az űrre koncentrál, pontosabban az azt bejárni képes hajónkra, hiszen a frissítést követően megjelennek a mérnökök a programban, akik járgányunk minden egyes elemét képesek módosítani, sőt, akár a fegyverzetünket is számos módon fejleszthetik. Ehhez persze gyakran egzotikus, nehezen beszerezhető komponensekre van szükségük, ahogyan az Elite: Dangerous atyja, David Braben is írja egy bejegyzésben, ám elsőként nem ezek beszerzése lesz a legnagyobb gondunk, hanem az, hogy megtaláljuk a megfelelő szakembert.

elite-engineers.jpg

„A legtöbb mérnök nagyon titokzatoskodó, és leginkább a katonaságnak vagy árnyékszervezetnek dolgoznak a kulisszák mögött, így elsőként azt kell majd kitalálnia a játékosoknak, hogy miként találják meg őket, és hogyan vegyék fel velük a kapcsolatot. Néhány misszió során rálelhetünk ilyen szakemberekre, utána pedig ők bemutathatnak minket más mérnököknek. Ugyanakkor mindegyikükkel folyamatosan ápolnunk kell a kapcsolatunkat, amit küldetések teljesítésével és a bizalmuk elnyerésével erősíthetünk meg.” – írta Braben.

Azoknak sem kell szomorkodniuk, aki nem rendelkeznek a Horizons kiegészítő sorozattal, ugyanis a játékmenet alapjait komolyan megváltoztató, a küldetésrendszert teljesen átalakító 1.6-os frissítést minden játékos megkapja majd. Az Elite: Dangerous 1.6 a The Engineers frissítéssel egy időben lép zárt béta változatba.