Tegnap adtuk hírül, hogy az Egyesült Királyságban nem lesz kapható a Steamen a Far Cry 4, az Assassin’s Creed: Unity és a The Crew. Ma kiderült, hogy ez nem lokális, hanem globális esemény, ugyanis Ausztrália, az Egyesült Államok és valószínűleg számos más ország mellett a mi kis hazánkban sem kapható e három program a Valve boltjában, csak a Uplayen.

A poén az egészben az, hogy úgy tűnik, az Ubisoftnak fogalma sincs, miért történt mindez. Egy Reddit-felhasználó ugyanis felkereste őket, s a kapott válasz ez volt: „Eltávolításra került az Assassin’s Creed: Unity a Steamről. Sajnálatosan mi nem tudjuk ennek az okát. Általában az ezzel járó vásárlási problémákat gyorsan megoldjuk. További információkért ajánlom, hogy forduljon a Steam supportjához, és kérdezze meg, mikor lesz újra rendelhető a program.”

A tegnapi Ubisoft nyilatkozat alapján a Unity problémáját már tárgyalják a Valve-vel, viszont akkor jöhet a jogos kérdés: mi a helyzet a Far Cry 4-gyel és a The Crew-val? Dobozos formában, illetve a Uplayen természetesen továbbra is elérhető mindhárom játék.