A hagyományos, mondhatni régimódi szerepjátékok kedvelői valószínűleg már hozzánk hasonlóan epekedve várják a Pillars of Eternity megjelenését, várakozásukat pedig még inkább fokozzák a lassan csepegő információk. Olyanok, mint amilyenek a készítők legújabb blogbejegyzésében olvashatunk, ahol több érdekességről beszámolnak, valamint megtudhatjuk, hogy minden a legnagyobb rendben zajlik a fejlesztés körül. 

A blogot olvasva például kiderül, hogy végre elkészült a játék gigászi méretű katakombája, az Od Nua, most pedig azonnal bele is kezdtek egy másik hatalmas terület megalkotásába, ami a Twin Elms városa. Ennek külső területéről kaptunk egy pofás kis képet, ahol vélhetően valami hatalmas ellenfél vár majd legyőzésre. 

Az új terület mellett bemutattak egy új ellenféltípust is: a Cean Gŵla lényegében egy kísértetfaj, azaz olyan nők szellemeinek manifesztációi, akik traumatikus vagy hirtelen halált haltak. Kedves figurának tűnnek, az biztos. Vajon ezeket is csak mágikus fegyverrel lehet sebezni? Na mindegy, majd ősz környékén kiderül! Mindenesetre ezzel el is készültek az összes fontosabb karakter megalkotásával, és elkezdhetik a munkát a többi lény megformálásán.

pillars-of-eternity-banshee.jpg

Emellett végre kaptunk egy képet a felhasználói felületről is, azaz pontosabban a karakterlapról, amin megfigyelhetjük a karakterünket és a csapatunkat érintő legfontosabb információkat. A játék alatt futó Unity motor is újabb verziószámot kapott, most már 4.3-as verziónál járnak. Ahogy a blogban is írják: végre kezd minden a helyére kerülni, összeállni.

pillars-of-eternity-character-sheet.jpg

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!