Érdekességek a hétvégére rovatunkban az elmúlt hét nap hírértéket nem tartalmazó, de szórakoztató, lenyűgöző vagy éppen vicces apróságairól (videók, képek, történetek) emlékezünk meg, a teljesség igénye nélkül.

A hét videója

A GTA 5-beli fényképezés nagyobb lett, mint amilyennek az a fejlesztők gondolták, hiszen nem kevés játékos éli ki művészi hajlamait a napsütésben fürdőző Los Santos utcáin és környékén. Ám talán egyikük sem olyan profi, mint a kanadai származású Benoit Paille, aki teljesen új szintre emelte a játékon belüli fotózást, mégpedig úgy, hogy a valós élettel keverte ezt a kis hobbit.  A tumbliján találjátok a fényképeit, alant pedig egy videót arról, hogyan csinálta.

A GTA 5-nél maradva hadd mutassam be Luke Ritson munkáját, ő ugyanis azzal foglalkozik, hogy újravágja a népszerű játékok megjelenési videóit. Nem sok ilyet készített eddig, de ami napvilágra került, az nagyon jó -- a Grand Theft Auto 5: Alternative Launch Trailer sem kivétel.

Közelít a húsvét, ennek alkalmából pedig az XboxAhoy készített egy remek videót a játékban eldugott meglepetésekről, vagy ha úgy tetszik húsvéti tojásokról. Az új anyag megint kiváló minőség, pont olyan, amilyet ettől a csapattól elvárhatunk. 

Mindig öröm látni, ha a közösség összedolgozik egy titok feltárásában, mostanság pedig nem unatkoznak a Battlefield 4 rajongók, ugyanis megérkezett a legújabb DLC, s ezzel együtt végre előkerült az a bizonyos őscápa, amit már egy ideje keresnek, illetve meglett a Phantom Trainee második fázisa is. Ennek feltárását mutatja be az alábbi videó.

A moddereknek tényleg csak a fantáziájuk szab határt, s erről a héten felbukkant Zealot Hockey is tanúbizonyságot ad.

Kikapcsolod a játékot, aztán kilépsz a házból, mit sem sejtve arról, hogy Mario a digitális világon kívül is tud élni, a ház pedig ekkor már nincs biztonságban.

Nem ismerek olyan embert, aki különösebb figyelmet fordítana a versenyjátékok közönségére, de miért is tenné bárki? Ezek a 2D-s papírmasé figurák csak részei a háttérzajnak, amit észre sem veszünk, miközben a versenyre koncentrálunk -- de mivel az internetről beszélünk, találni olyan embert, akit ez is érdekel. Ismerjétek hát meg kire_salpingtont, aki kivesézte a Forza Motorsport 5 bámészkodóit, méghozzá elég viccesen.

forza-motorsport-5-nezo.jpg

"Nahát, milyen szép napunk van!"

A Minecraft óta bizonnyára mindenkinek világossá vált, hogy az emberek imádnak építkezni, így aztán nem fog meglepetésként érni minket, hogy a Space Engineersbe rengeteg időt fektetnek az emberek, nagy kedvenceiket elkészítendő. Íme egy kis Star Wars és Mass Effect!