Érdekességek a hétvégére rovatunkban az elmúlt hét nap hírértéket nem tartalmazó, de szórakoztató, lenyűgöző vagy éppen vicces apróságairól (videók, képek, történetek) emlékezünk meg, a teljesség igénye nélkül.

A hét videója

Örök klasszikus a Super Mario, ami számolatlanul sok variációban jelent már meg előttünk; ezen a héten egy brutális kiadás van terítéken, s noha a cím ellenére nem fröcsög mindenfele a vér, az igényes elkészítés miatt mindenképpen itt a helye.

Mi történt?

mi-tortent.jpg

A Movoto egy érdekes kutatást indított annak reményében, hogy jobb rálátást kapjanak arra, milyen trendjei vannak az illegálisan letöltött játékoknak, filmeknek és tévésorozatoknak az Egyesült Államokban. Ehhez megnézték a 300 legnépszerűbb torrent-fájl megosztóit, és ebből kirajzolták, hogy adott kategóriában, melyik államban éppen mi a népszerű.

A módszerrel kapcsolatban felmerülhet jó pár kérdés, többek között az, hogy melyik torrentoldal ranglistáját vették alapul, vagy figyelembe vették-e a proxykat, de inkább ne is tegyük fel ezeket a kínos kérdéseket, csak nézzük a végeredményt, amiből többek között kiderült, hogy mostanában a Watch Dogs a legnépszerűbb, s az, hogy Texasban valamiért a Garry’s mod a legtöbbek által ellopott játék. A kutatás többi eredménye itt.

most-downloaded-game.png

Sosem volt még senki ennyire mérges a Maddenre, mint ez a fiatalember, bár érthető, hiszen elvesztette a Szuperkupát.

Íme a legszerencsésebb és a legkevésbé szerencsés Counter-Strike játékos párharca.

Mint mindenki más, én is nagyon szeretem a Half-Life 2-t, annak minden részletét, de annyira komolyan még nem merültem bele, mint Aaron Cote, aki egy építész szemszögéből vizsgálta meg City 17-t. Olvassátok el az írását, nagy odaadással értekezik.

Hölgyeim és uraim, végre sikerült végigjátszani a Tetrist -- na jó, igazából a gépet sikerült kiakasztani, a NES verzió ugyanis csak 999999-g számolja az eredményt, egy türelmes játékos pedig időt nem spórolva eljutott eddig. Gratulálunk!

A Red Faction: Guerrilla készítői egy kicsit lusták voltak, s eddig megúszták, de jött az internet. Kattints a képre, hogy értsd.

red-faction-kicsi.jpg