Aki fizikailag is szeretné átélni az eSport hangulatát, az nemsokára megteheti Anglia első, csak erre tervezett arénájában. A Gfinity befűzte a Fullham Broadway-n található Vue moziláncolat tulajdonosát, hogy dolgozzanak együtt az új szórakoztatási lehetőségeken, amiket az eSport kínál. Kereslet eddig is volt a hasonló rendezvényekre, LAN-okon előfordul, hogy több ezren is részt vesznek, de ez az aréna kifejezetten versenyek megtekintésére lett kitalálva.

600 férőhelyes, három külön színpaddal rendelkező terület lesz az események helyszíne. Egyelőre nem új épületről beszélünk, hiszen a mozi létesítményén belül kerül kialakításra maga az aréna, de saját jegykezelő részt kap, külön bejárattal, és lesznek étel-, ital- és édességstandok is.

Úgy néz ki, márciusban már kezdik is a programokat, a Gfinity elmondása szerint pedig már 25 versenyt le is szerveztek szeptemberig bezárólag, olyan játékok felvonultatásával, mint a Halo, a Call of Duty vagy a StarCraft 2. Ezen felül a duó azt állítja, hogy ennél még tovább is fognak menni a közös munkában, és még több fajta eSport-rendezvényt szeretnének együtt lebonyolítani. Amennyiben sikeres lesz a produkció, a terjeszkedés is valószínű. 

Gfinity aréna

Nálunk is vannak hasonló megmozdulások a GamerEventsnek köszönhetően. A Lurdy mozit megszállva közösen nézhetünk eSport vetítéseket, leginkább League of Legends és Counter Strike játékokkal kapcsolatban, ezzel is erősítve az itthoni közösséget.