Egy hónap múlva, március 10-én landol az üzletek polcain az EVE Online dobozos verziója, és ahogy azt az Atari megerősítette, a vásárlókat mindenféle extrákkal fogják kényeztetni, vagy ha úgy tetszik, vásárlásra ösztönözni.

A játék kliensét és az összes eddigi, kilenc expanziót (beleértve a megjelenéssel egy időben startoló Apocrypha kiegészítőt is) tartalmazó csomagban találunk egy 60 játéknapos ingyenes hozzáférést, amely mind az újoncok, mind a veteránok által felhasználható. Ráadásul kapunk mellé egy VIP Pass nevű jóságot, amely egy exkluzív meghívó: ha ezt átpasszoljuk egy barátunknak, ő a jelenlegi 14 napos próbaidő mellé plusz pár hetet kap, és ha úgy dönt, csatlakozik a közösséghez, a lehetőséget részére biztosító koma további 30 napos ingyen játéklehetőséghez jut.

Hogy az amúgy valóban elég nehéz indulást megkönnyítsék, a CCP fejlesztői egy „karrier útmutatót” állítottak össze (ez nem tiszta, hogy valami applikáció lesz vagy egy nyomtatott anyag, én előbbire tippelek), amelyben kiválaszthatjuk, miféle pályára szeretnénk lépni, milyen szakmát űznénk Új-Édenben, és ehhez igazi „belsős” tanácsokat kapunk, hogyan érhetjük mindezt el, miként valósíthatjuk meg álmaink hivatását.

És még mindig nincs vége: a vásárló kap egy játékbeli jogosítványt, mely felruházza őt arra, hogy azonnal beszálljon a frakciók csatározásába. Ez a móka a tavalyi Empyrean Age expanzióban mutatkozott be, és ahhoz, hogy részt vehessünk a céhek gigászi harcában, bizony hosszú grindelésben kellett bizonyítanunk rátermettségünket – a doboz vásárlói ezt az izzadságos harci kiképzést spórolhatják meg.

Tetejébe koronát: kapunk egy különleges jutalomhajót is! A járgány az égeretek szerint nemcsak villámgyors lesz, de rakterét is megnövelik, így mind a kereskedők, mind a kalózok számára vonzó lehet – ez akár a játékot már régóta nyúzók számára is vonzóvá teheti a pakkot.



Hogy egy kis hangulatot csempésszek a hírbe, hadd számoljak be az univerzum egyik friss, dámai eseményéről: az EVE egyik legnagyobb és legrégibb szövetsége, a Band of Bothers, röviden BoB felbomlott. Mindez valószínűleg a rivális GoonSwarm mesterkedése, amely sikeresen beépített egy kémet a BoB sorai közé, aki ellopta a pénzüket, hajóikat és egyéb vagyontárgyukat, majd szétrobbantotta a bandát. A BoB elveszítette minden fennhatóságát, azaz minden, korábban általuk elfoglalt vagy üzemeltetett objektum szabad prédává, illetve üzemképtelenné vált. Az egész Új-Édent megrengető ügy amúgy rendkívül bonyolult, aki ért angolul, és érdekli a szövevényes történet, ajánlom figyelmébe a Massivley szakportál beszámolóját.