• Az alapjáték és a Season Pass tartalmain túl 44 kozmetikai DLC készült az Evolve-hoz
  • Ezek teljes összege 135 dollár
  • Ha mindent akarunk, ami a játékhoz készült, akkor 235 dollárt kell fizetni
Webshop ajánló
Evolve
  • PC
  • XBOX One
  • PS4

Nagy port kavart tegnap az Evolve, mikor kiderült, hogy a játék egyes letölthető tartalmai már a lemezen vannak, ennek tényét pedig az egyik fejlesztő álnévvel, de ügyetlenül próbálta védeni. Ez a praktika sosem tetszett a játékosok többségének, és ha már itt tartunk, magukkal a DLC-kel sem békültek ki sokan, így bicskanyitogató lehet azzal szembesülni, hogy a 60 dolláros játékhoz még további, összesen 130 dollárba kerülő letölthető tartalmat kínálnak.

Arról már korábban is beszámoltunk, hogy a megjelenés óta egy rakás kozmetikai elem vásárolható meg, és most volt valaki, aki össze is számolta ezek értékét a DLC-ügy apropóján. A skinek az Xbox piacterén négy oldalon férnek csak el, és összesen 44 ilyen vásárolható meg -- ezek közül 24 olyan van, ami két dollárba kerül, kilenc, ami három dollárba, nyolc, ami öt dollárba, és három, ami hat dollárba. Mindez egészen pontosan 135 dollár és 56 cent, ami forintban kifejezve nagyjából 37 ezer forintnak felel meg. Ezen felül persze van még ugye a Season Pass, ami 25 dollárba kerül, vagyis, ha mindent akarunk, és a 100 dolláros, a szezonbérletet és egyéb extrákat is tartalmazó PC Monster Race Editionnel számolunk, akkor 235 dollárt, vagyis 64 ezer forintot kell a kasszánál hagyni. 

A 130 dollárnyi DLC persze csak látványelemként szolgál, semmit, de tényleg semmit nem ad a játékhoz, és ne felejtsük el, hogy nem az Evolve az első olyan, teljes áron kínált program, ami hasonlót kínál -- ennek ellenére érthető, hogy a játékosok orrát megütötte a kapzsiság szaga.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!