Az új játékmód a Siege nevet kapta, s ebben az a feladatunk, hogy a kampány során megismert karakterekkel próbáljuk megvédeni a terepen bóklászó zöldfülű BSAA ügynököt a rá leselkedő szörnyektől. A dolgunkat azonban alaposan megnehezíti, hogy az újoncot a gép irányítja, a szörnyeket pedig valódi játékosok, így reméljük, lesz valamennyi sütnivalója az MI-nek és nem egyenesen az ellenfeleink felé fog rohanni, mert mindez egyébként egy izgalmas multiplayer módnak tűnik.

A Resident Evil 6 PC-s változata ingyen és bérmentve fogja tartalmazni a Siege módot, ám ha konzolon szeretnénk kipróbálni magunkat a védelmező vagy éppen támadó szerepkörben, akkor fizetnünk kell. A Siege márciustól lesz elérhető 4 eurós árcédulával Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra, míg a korábban kiadott Survivors, Predator és Onslaught februártól lesz kapható PlayStation 3-ra szintén 4-4 euró ellenében, majd valamikor később ezek PC-re is megvásárolhatóak lesznek, várhatóan hasonló árazással.

A PC-s átirat újdonságként tartalmazza még a The Mercenaries: No Mercy módot, ami a klasszikus Mercenaries nehezített változata. Továbbá az átirat a korábban megjelent frissítésekkel hozott változásokat is magában foglalja, így többek között a No Mercy nehézségi szintet és azt a lehetőséget, hogy már az indításkor teljesíthessük Ada Wong kampányát. Minden további frissítés PC-re is meg fog jelenni.



Februárban egyébként a Capcom ki fog adni egy benchmark programot, amivel letesztelhetjük, mit tud a gépünk. Ezzel teljes bizonyossággal meg tudunk majd győződni arról, hogy képesek vagyunk-e futtatni a játékot.