PC

A Blizzard csak kevés hivatalos launch partyt fog rendezni a Diablo III megjelenésének örömére. A bulik a cég főhadiszállásának közelében, Kaliforniában, továbbá Angliában, Németországban, Franciaországban, Lengyelországban, Dél-Koreában, Thaiföldön, Szingapúrban, és Tajvanban kerülnek megrendezésre, nyereményekkel és eddig sosem látott felvételekkel. Noha országonként csak egy ilyen összejövetel lesz, az egyéb boltok külön fognak tartani nem hivatalos premiereket.

A nemrég lezajlott nyitott béta során a csúcs az volt, mikor 300 ezren játszottak egy időben, a játék legutóbbi videójában pedig a Witch Doctor mutatkozott be.



Ilyen lesz a Far Cry 3 borítója:

Ez történt... (2012. - 17. hét)

Úgy néz ki, hogy a következő Call of Duty a nem is olyan távoli jövőben fog játszódni, hiszen a hivatalos oldalon egy olyan linket találtunk, ami a legújabb FPSRussia-epizódhoz vezetett, melyben a főszerepet egy négyrotoros kísérleti robothelikopter kapta.



A Target áruházlánc "véletlenül" felfedte a régóta pletykált Call of Duty: Black Ops 2 (vagy Eclipse) megjelenési dátumát, mely november 13-ra esik, azaz megerősít egy korábban emlegetett napot. Az infók félig-meddig hivatalosak, lévén előrendelői kártyákról származnak. Mi több, a Reel EFX nevű különleges effektusokkal foglalkozó vállalattól kiszivárgott pár kép az állítólagos játékból.

Ez történt... (2012. - 17. hét)


Ez történt... (2012. - 17. hét)Ez történt... (2012. - 17. hét)Ez történt... (2012. - 17. hét)

Valamikor májusban fog megjelenni a Binding of Isaac nagyszabású kiegészítője. A csomag 3 dollárba fog kerülni, s 10 főellenséget, 20 új ellenséget, 100 új tárgyat, 5 nagyon ritka tárgyat, egy új karaktert és egy néhány új kihívást tartalmaz.

A Square Enix szeretné jóvátenni a Final Fantasy XIV rettenetes startját azzal, hogy a következő frissítésben teljes egészében átalakítják a kezelőfelületet, javítanak a PvP-rendszeren és a szerverek teljesítményén, valamint frissítik a játék grafikusmotorját is, abban bízva, hogy ezzel képesek lesznek visszacsalogatni azokat a játékosokat, akik elhagyták a programot.

Végre PC-re is megjelent a Toy Soldiers! A játékot a Games for Windows Live Marketplace-ről, vagy 25%-os kedvezménnyel a Steamről szerezhetjük be -- de ez még nem minden. A játék konzolos kiadása most már 10 dollárba kerül, a Toy Soldiers: Cold War pedig rögtön két kiegészítőt is kapott: a szólista módot, illetve a multiplayer szekciót is kibővítő Evil Empire és Napalm pakk 5-5 dollárt kóstál.



Megjelent a Gotham City Impostors második, ingyenes DLC-je, mely tartalmazza a francia, német, olasz és spanyol nyelvű lokalizálást, valamint az East End nevezetű pályát és a Bounty Hunter játékmódot. Utóbbi lényege, hogy leterített áldozataink pontokat hagynak maguk után, amiket fel kell szednünk, ha nyerni akarunk -- azonban gyorsnak kell lennünk, hiszen az ellenfél is fel tudja venni a társa által elhullajtott pontokat, ezzel semmissé téve a munkánkat.

Továbbá Xbox 360-ra már megjelent, PlayStation 3-ra pedig még csak érkezik (május 9-én fog befutni) a Rodeo Pirate Pack, melyben egy új fegyvert, festéseket és kosztümöket találunk.



A Human Head fejesétől, Ted Halstedtől megtudtuk, hogy a stúdió szeretné visszahozni a Rune szériát. A program persze jelenleg még csak elméleti szinten létezik, de az elképzelések szerint a történet Ragnar körül forogna majd, aki a Ragnarök idején fog rendet tenni. A Rune 2 természetesen továbbra is egy külső nézetes akciójáték lenne, ám több taktikai lehetőségeket kapnánk a küzdelmek során, valamint a multiplayer mód is robosztusabb lenne.

A programot vagy hagyományos úton, vagy a manapság egyre népszerűbb Kickstarteren keresztül fogják finanszírozni -- már ha végre pont került a Prey2 körüli mizériára. (Mint korábban megírtuk, az a pletyka járja, hogy a stúdió már november óta nem dolgozott a játékon a szerződéssel kapcsolatos problémák miatt, ám a Bethesda azt állítja, hogy készül a játék, csak késni fog.)

Jeremie Benhamou tervező önéletrajzából kiderült, hogy a Visceral Games a Dead Space 3-on, az Army of Two 3-on és egy ismeretlen játékon dolgozik.

A BioWare cáfolta, hogy a Star Wars: The Old Republic előfizetőinek száma csökkent volna, csupán arról van szó, egy időben kevesebben játszanak.

Az NCSoft és a PC Gamer egy húszperces videót adott ki a Guild Wars 2 World vs. World nevű PvP módjáról. A videóban a fejlesztők kommentálják is a látottakat, így a közepes angol nyelvtudás nem árt, noha nem alapkövetelmény, mert rá lehet jönni, hogy mi történik éppen.



Az ArenaNettől megtudtuk, hogy miként fog működni a szerverről szerverre költözés a Guild Wars 2-ben. A játék első elindításakor választunk egy szervert, ami az otthonunkként fog szolgálni. Ha olyan szervert választunk, ami nem abban a régióban üzemel, ahol a játékot vettük, egy rövid időre kilép a játék, ameddig a költözés megvalósul. Természetesen dönthetünk úgy, hogy egy másik otthont akarunk, ám ekkor 1800 drágakövet kell fizetünk, s hetente csak egyszer költözhetünk. Egy másik szerver meglátogatása azonban költözés nélkül is megvalósítható, hiszen lehetőség van arra, hogy vendégként megjelenjünk valamely barátunk által választott szerveren -- bár ekkor néhány korlátba ütközünk, például nem vehetünk részt world-versus-world eseményekben.

A játék első, április 27-től április 29-ig tartó bétahétvégéjén már üzemelni fog a költözködés, ám vendégségbe még nem mehetünk.

Ken Levine megosztott pár részletet a publikummal arról, hogy miként is ír meg egy játékot. Ken állítja: sokszor fogalma sincs, hogy jut el egyik jelenettől a másikig, a BioShockban például Andrew Ryannel történő találkozásunk volt az első kész részelem úgy, hogy Levine még nem fejezte be a játék világának felépítését.

A héten Skyrim DLC bejelentés várható, legalábbis minden jel erre mutat. Először Pete Hines, a Bethesda PR-osa írta Twitteren, hogy "igyekszik minél több infót összegyűjteni a DLC-ről, talán jövő héten", majd a rajongók találtak különféle kódtöredékeket a legújabb javításban, melyek hóelf herceget, íjakat és vámpírokat emlegetnek.

Érdekes versenyt hirdettek a Champions Online fejlesztői: felkérték a játékosokat, hogy tervezzenek egy tíz fős bosst a játékba a program karaktertervezőjével, és egy 250 szavas háttértörténettel -- a jelentkezéseket május 6-ig fogadják el a hivatalos fórumon. Ha valaki benevez, adja tudtunkra a kommentek között!

A Codemasterstől Steve Hood azt mondta, hogy az F1 2012 javított fizikával fog megjelenni. A csapat nagy hangsúlyt fektetett az aerodinamikára és a felfüggesztésre, mivel ezek azok a pontok, amik a legfontosabbak a jó szimuláció megteremtéséhez. A változtatásokkal több visszajelzést kapnak a játékosok, a jobb tapadást azonban nem csak a profi, sok tízezres kormányt használó játékosok fogják észrevenni, hanem a mezei F1-rajongók is.

Robotoki néven új stúdiót alapított az Infinity Ward egykori közösségi koordinátora, Robert Bowling. A stúdió PC-re, mobiltelefonokra és következő generációs konzolokra fog fejleszteni, első játékukat pedig még idén be fogják jelenteni.

Márciusban hallatott magáról utoljára az Iron Front: Liberation 1944 című világháborús taktikai FPS, mely leginkább az ArmA-szériára hajaz. A játék májusban kizárólag PC-re jelenik meg, remekül néz ki és meglehetősen élethűnek tűnik -- reméljük, nem kell csalódnunk.



És ha már második világháború, íme egy fejlesztők által kommentált videó a Heroes & Generals bétaverziójából. A többjátékos módra kihegyezett taktikai shooter PC exkluzív, megjelenési dátuma egyelőre nem ismert, igaz, az alfaverzióhoz lehet igényelni kulcsot a hivatalos oldalon.



A League of Legends új javításában megjelenik a spectator mód. Eddig is volt ilyesmi a programban, de koránt sem kidolgozva -- az alant látható videó bizonyítja, hogy eztán minden jobb lesz.



Íme az első adag screenshot a Lost Planet 3-ból. A játék jól néz ki, reméljük, elfeledteti a katasztrofális Lost Planet 2-t.

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

Konzol

A Sony közölte, hogy az Uncharted-széria egyes részeiből eddig 17 millió példányt értékesítettek. Ennek örömére a kiadó be is jelentette az Uncharted 3: Drake's Deception -- Game of the Year Editiont, melyre egyelőre nem ragasztottak árcédulát és premierdátumot, azt viszont elárulták, hogy az idáig megjelent DLC-ket -- mind a 14-et -- tartalmazni fogja.

Chuck Beaver a múlt héten azt mondta, hogy a Gears of War-széria rendelkezik az iparág legrosszabb történetével, ezen a héten viszont már azt, hogy a mondatát csak kiragadta a sajtó. Bocsánatot ugyan nem kért, de kijelentette, hogy nagyon szereti a sorozatot, melynek nem véletlenül van ekkora rajongótábora, és az Epic csak jót tett az iparnak.

Május 18-án XBLA-ra is megjelenik a klasszikus Dragon's Lair. Ez lesz a játék 67. portja, már ha a Joystiqnál jól számolták össze a kismillió konverziót. Sajnos a dátum amerikai, európai megjelenés még nincs (bár trükközni mindig lehet, ugye).

A Crytek hivatalosan is tagadja, hogy készülne a TimeSplitters 4. A konzolokon régóta futós időutazós FPS-széria legújabb részét már régóta pletykálják, a németek viszont állítják, nem dolgoznak a folytatáson.

A Star Wars Battlefront 3 haláláért egyes egyedül a LucasArts felel -- legalábbis a Free Radical egyik alapítója, Steve Ellis szerint. A tervező állítja, hogy a kiadó 2008-ban egy teljesen kész játékot hajított ki az ablakon, csak mert nem volt hajlandó költeni a marketingre, anélkül meg semmi értelme piacra dobni egy AAA-címet.

Új trailert kapott a Metal Gear Rising: Revengeance. A videó... nos, szerintük tragikusan rossz, de majd a rajongók eldöntik, mit akar jelenteni valójában.



A nemrégiben kiszivárgott Rayman Legends tényleg létezik, a Ubisoft megerősítette a játék hitelességét. A vállalat ugyanakkor egy hivatalos közleményben arra kérte a játékosokat, hogy ne vonjanak le messzemenő következtetéseket az eddig napvilágra került matériából, mert az közel sem tükrözi a program végleges állapotát. Itt a hivatalos premier trailer:



A Nintendo hivatalos jóslata szerint 2012. április 1-je és 2013. március 31-e között 10,5 millió asztali konzolt ad majd el a cég, és ebbe beletartoznak a Wii és a Wii U eladásai is. Furcsa, hogy a kettőt együtt kezelik, a Wii U, mint nextgen masina saját bevételi terveket érdemelne.

Egy ingyenes letölthető tartalom jelent meg az Angry Birds Space-hez. A Fry me to the Moon pakk tíz új pályát tartalmaz.

Május 24-ig ingyenesen letölthető az Ultimate Ninja nehézségi szint a Ninja Gaiden 3-hoz, ehhez kapcsolódóan pedig már tölthető a 10 dolláros Ninja Pack 3, melyben új kihívásokban tehetjük próbára ügyességünket.



Itt a Starhawk új videója, melyben a Bastionből ismerős Logan Cunningham hangja tűnik fel nagy örömünkre.



Az Amazon France oldalán megjelent a Resistance: The Trilogy. A 60 eurót kóstáló csomag május 16-án fog megjelenni, s ahogy már a nevéből is ki lehet találni, a Resistance: Fall of Mant, a Resistance 2-t és a Resistance 3-at tartalmazza.

Ez történt... (2012. - 17. hét) 

Májusban a Playstation Plus előfizetők ingyenesen tölthetik le az Awesomenautsot, a Trine 2-t, a Rock of Agest és a Castlevania: Chroniclest, továbbá 20% kedvezménnyel szerezhetik be a Saints Row 3-at, és még belépőt is kapnak a PixelJunk 4AM bétájába.

A Microsoft hamarosan még több reklámot fog belesuvasztani az Xbox Live szolgáltatásába. A UFC, a Crackle, a TMZ, az ESPN, a GameSpot, a MUZU.tv, a Manga Entertainment és a Last.fm appok működését 15-30 másodperces, tévéreklámszerű hirdetések fogják megszakítani.

Már tölthető a Dragon's Dogma demója mindkét konzolra.

A Max Payne 3 Xbox 360-ra két lemezen fog megjelenni. Az egyik korong a szólista kampány első felét, míg a második lemez a történt befejezését és a multiplayer módot tartalmazza.

Itt az SSX első, a klasszikus karaktereket, valamint a jó öreg Mt. Eddie által inspirált lejtőt elhozó DLC-jének bemutatkozó videója.



Egyéb

Gabe Newell szerint a rajongóknak kéne elkészíteni a Half-Life filmet, mert a filmkészítők nem értik a játékok univerzumát, és folyton folyvást át akarják alakítani a saját szájízük szerint. Mi több, Gabe úgy látja, hogy a Star Wars előzménytrilógia is jobban sikerült volna, ha George Lucas a fanok kezébe adta volna a technikai eszközöket. Kemény kritika Gabe, reméljük, Mr Lucas nem kezd perelni...

Kíváncsiak vagytok, hogy pontosan merre járt Nathan Drake? Ha igen, az alábbi térképet nektek találták ki. A filmek megvoltak, ugye?

Ez történt... (2012. - 17. hét) 

Antti Stén és Tuomas Erikoinen elhagyták a Roviót, hogy saját céget alapítsanak. Céljuk a "következő Angry Birds" megalkotása.

Hírességek a Dragon's Dogmában? Majdnem. A játék karaktergenerátorával egész leleményes modelleket alkothatunk -- íme pár példa Michael Jacksontól Kratosig.

Ez történt... (2012. - 17. hét) 

Pennsylvaniában letartóztattak egy 29 éves nőt, amiért bement egy helyi szoftverüzletbe, ellopott egy rakás DS-játékot, majd még aznap visszament ugyanoda, hogy eladja darabjukat 34 dolláros áron. Persze a boltosoknak feltűnt, hogy aznap már járt ott, így egyből lebukott.

Így néznek ki a röntgensugárral átvilágított gamepadok:

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

A Ludum Dare verseny keretében Johan Peitz elkészítette a Super Mario Summary című játékot, mely nem más, mint a klasszikus Super Mario pályáinak olyan módon való átalakítása, hogy azok elférjenek egyetlen képernyőn. A cél természetesen itt is az, hogy megszerezzük az összes érmét, a lehető leggyorsabb idő alatt -- az átalakított pályákon viszont egy kissé nehezebb a dolgunk, mint az eredetiben.

Egy orosz moddernek nem kevesebb, mint 18 napjába telt, hogy elkészítse ezt a Wall-E modot. Jó orosz szokáshoz híven szinte az egész acélból készült.

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

Adam Sessler, az X-Play műsorvezetője elhagyta a G4 csatornát, hogy más, játékokkal kapcsolatos projektekkel foglalkozzon. A tervei közt szerepel egy videojátékokra szakosodott filmstúdió alapítása, de előtte még befejezi a munkát a nyáron esedékes Noobz című filmen, melyben saját magát alakítja.

Az MIT hallgatóinak sikerült úgy megbabrálni az egyetem elektromos hálózatát, hogy az egyik tanszék épületén óriási méretben tudtak tetriszezni.





A jövő héten az alábbi játékok fognak megjelenni:

  • Mechanic Master 2 (május 3.) - DS
  • Tera (május 3.) - PC
  • Sniper Elite V2 (május 4.) - PC, Xbox 360, PS3
  • Mortal Kombat (május 4.) - Vita
  • Back to the Future (május 4.) - PC, PS3, Wii
  • MUD - FIM Motocross World Championship (május 4.) - PC, Xbox 360, PS3
  • Murder on the Titanic (május 4.) - 3DS


A hét kérdése: Mi a jelenlegi kedvenc játékod?