PC

A Valve hivatalosan cáfolta a tegnap elterjedt hírt, miszerint 2014-ben már bemutatnák a Half-Life 3-at. A cég szóvivője a hírt hamisnak nevezte.

Ha valaki esetleg kevésnek találná a tartalmat a Spelunkyben, azoknak jó hírt hozott a fejlesztőcsapat. A Mossmouth a héten jelentette be: a játékuk Steam platformra megjelenő kiadása napi kihívásokkal fog bővülni. Ezek a feladatok mindenki számára ugyanazok, de témájukat tekintve teljesen véletlenszerűek, illetve tudni kell azt is, hogy az adott nap kihívásának teljesítésére csak egyetlen lehetőségünk van. Ha nem sikerül, akkor nem tehetünk mást, mint várni a következő napra, s akkor megpróbálni az új megmérettetéssel a napi ranglétra élére, vagy legalábbis előkelő helyére felverekedni magunkat. A Spelunky PC-re augusztus 8-án fog megjelenni, immáron másodszor, de most a konzolos verziókban fellelhető extrákkal beépítve.

A Blizzard lefoglalta a „cute but deadly”, vagyis az „aranyos, de halálos” kifejezést egy sor ajándéktárgyhoz. Az még nem világos, hogy melyik programjához kapcsolódik mindez.

Amilyen sok bővítmény megjelenik egy-egy The Sims játékhoz, az ember az egész életét is letölthetné az egyikkel -- a kiegészítők áradata alól természetesen a legutóbbi The Sims 3 sem kivétel, mely ősszel kapja meg a szám szerint 11. expanzióját. Ennek témája az időutazás lesz, s lehetőséget biztosít arra, hogy több száz évet utazzunk előre az időbe, s meglátogassuk a távoli leszármazottainkat, de csak óvatosan utazzunk, ugyanis bármi, amit teszünk a jelenben, az drasztikusan változtathat a jövőn. A The Sims 3: Into The Future októberben fog megjelenni.

További The Sims 3 tartalom még a Movie Stuff Pack, mely szeptemberben fog megjelenni, s csupán kiegészítő tárgyakat és ruhákat hoz filmes témában, úgy mint western, horror, vagy képregény-adaptáció.

És ha már így belejöttünk a The Sims-franchise témájába, ne felejtsük el azt, hogy már úton van a folytatás, a The Sims 4. Erről egyelőre még szinte semmit sem tudunk, annyi viszont biztos, hogy a játék nem követel meg folyamatos internetkapcsolatot, amiért a SimCity viharos megjelenését lehet hálával illetni, ugyanis a katasztrofális helyzetből tanult az EA, és többet ilyet nem fog csinálni -- legalábbis a belátható jövőben.

A Codemasters közzétett egy újabb videót az F1 2013-ból, melyben a magyar nagydíj tiszteletére Daniel Ricciardo a Toro Rosso Ferrarival megy egy gyors kört a Hungaroringen. A kommentátor Anthony Davidson, aki azt mondja el, hogyan lehet a magyar pályán úgy kihasználni a kerékvetőket, és a környezeti adottságokat, hogy a leggyorsabb legyen a pilóta.

Tíz hónapja jelent meg a Torchlight 2, amely a napokban eladási mérföldkövet ért el: kétmillió példányt már eladtak a Runic Games Diablo 3-at verő játékából. A Runic elnök-vezérigazgatója, Max Schaefer így örvendezett: „Le vagyunk nyűgözve a játék fogadtatásától. Ennek a mérföldkőnek az elérése nemcsak a fejlesztőcsapatunknak köszönhető, de az egyik legelkötelezetebb rajongói bázisnak is, amelyet valaha láttam.”

Októberben tovább bővül a Borderlands 2, megjelenik ugyanis az Ultimate Vault Hunter Upgrade Pack 2: Digistruct Peak Challenge DLC. Ez öt dollárért cserében egy új terepen enged minket szabadjára, ahol még tovább fejleszthetjük a kincsvadászunkat -- az új maximálisan elérhető szint 72 lesz, ami 11 fokozattal több, mint a jelenlegi csúcs.

A Gearbox továbbá bejelentette, hogy jönni fog egy ingyenes bővítmény, ami bővíti a tárolókapacitásunkat, valamint lesznek új Headhunter küldetések, melyek közül az első Jaques O'Lantern lemészárolására invitál minket. És ez még mindig nem minden, hiszen ezeknél testesebb bővítmények is meg fognak jelenni valamikor a jövőben.

A Bethesda új videót tett közzé az Elder Scrolls Online-ból, mely a játék egyik szörnyét, a scampet mutatja be.

A Ubisoft a Comic-Conon jelentette be azt, hogy jön egy újabb Assassin’s Creed képregény Assassin's Creed: Brahman néven, most pedig azt is megtudtuk, hogy ennek Stanley Kubrick által inspirált története utalásokat fog tartalmazni arra vonatkozóan, hogy a játéksorozat milyen irányba megy tovább. Természetesen itt nem arra kell gondolni, hogy mivel a képregény Indiában játszódik, akkor az Assassin’s Creed 5 is Indiába megy, hanem valami mellékes utalás után kell majd kutatni a panelekben.

A Mass Effect 3 fejlesztése során kidobott ötlet szerint Shepard parancsnok Ashley vagy Kaiden keze által halt volna meg a fináléban. A kiforratlan elképzelés szerint Shepard a reaper technológiához fordult, hogy végrehajthassa a misszióját, miközben az új Specter a nyomában lohol, akárcsak annak idején tette ezt a parancsnok Sarennel. Ehhez kapcsolódik az, hogy a héten láthattunk néhány fel nem használt koncepciórajzot. Nézd meg te is!

A Call of Duty: Ghosts -- melynek egyik újdonsága egy kutya lesz -- megjelenik Nintendo WiiU-ra is, jelentette a Nintendo of America. A premier dátuma megegyezik a többi platform startjával.

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!

1 2