PC

A DC Universe Online hamarosan egy nagy frissítést kap, ami felkészíti a játékot a PS4-es verzió megjelenésére. Az egyelőre csak a tesztszervereken működő Game Update 31 javít a grafikán és a játékmeneten is: a metropoliszi Centennial Park és a gothami Robinson Park újjáépül, hogy jobban segítse a történetmesélést, aztán az első és a 30-as szint között javult a fejlődés, mégpedig úgy, hogy ne maradjunk soha tennivaló nélkül. Mindezen felül az ellenfelek immáron hihetőbben viselkednek, a mentorokhoz kötődő missziókat már bárki vállalhatja, illetve a segítők/csatlósok azonnal elérhetők, amint van rejtekhelyünk. A patch november elején jelenik meg élesben PC-re és PS3-ra.

Az EA szerződést írt alá a híres raliversenyzővel, Ken Blockkal, aki a Need for Speed Rivals, valamint a továbbiakban érkező játékok fejlesztését fogja segíteni versenyzői tapasztalataival. Block eddig a Codemasters partnere volt, ami úgy látszik, ezennel megszűnt -- hivatalos megerősítést erről ugyan nem kaptunk, de a Codemasters Twitteren pont az üzlet hírének idején kiposztolt egy képet a pilótáról, alatta a következő szöveggel: „Még csak el sem köszönt. :(”

A Mojang legújabb játéka, a Scrolls a bétatesztelés szakaszában jár, amibe bekerülni pofonegyszerű, semmi mást nem kell tenni, mint fizetni egy keveset, konkrétan 15 eurót. A teszt még júniusban kezdődött, s erős startot vett, hiszen rögtön 100 ezren jelentkeztek -- a következő hónap végére azonban a kezdeti lendület nyomtalanul eltűnt, ugyanis még 10 ezer új játékos sem érkezett. Ez egy rossz, lefelé ívelő görbe, amin mindenképpen szeretne változtatni a csapat, ezért fontolóra vették azt, hogy a Scrolls esetleg free-to-play modellre válthat, ha a felhasználók száma nem növekszik. A cég társalapítója, Jakob Porser azt mondta, hogy örül a meglévő játékosoknak, s már a kezdetektől tudták azt, hogy nem fognak akkora tömegeket megmozgatni, mint amennyit a Minecrafttal sikerült, ugyanakkor, ha ingyenessé kell tenni a játékot a nagyobb felhasználói szám érdekében, akkor készek ezt megtenni, hiszen minden más hasonló játék már amúgy is ezt a vonalat követi.

A Castlevania: Lords of Shadows -- Mirror of Fate HD-kiadása már megvásárolható az XBLA és a PSN hálózatán. A 12 euróba kerülő kiadás a sokak által kért „Rush Boss” nevű mód mellett online eredménylistákat is tartalmaz. Új játékképek is megjelentek, ezeket láthatjátok alább.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Tudni kell még, hogy nem egy konzolexkluzív játékról beszélünk: a sorozat producere, Dave Cox Twitteren hozta a világ tudtára, hogy dolgoznak az átiraton, ám egyebet már nem tudott mondani.

A Total War: Rome 2 tovább bővül, mégpedig ezúttal a Nomandic Tribes Culture Pack DLC-vel. Ez három játszható nomád frakciót hoz (Massagetae, Roxolani, Sarmatian) a maguk új egységeivel, feladataival és fejlesztéseikkel. A DLC 7,5 euróba kerül, de október 29-ig ingyenes, a fejlesztők ugyanis így szeretnék megköszönni a játékosok türelmét, amit a kezdeti nehézségek idején tanúsítottak.

A nyár végének legérdekesebb játéka, a mélyen személyes történetet feldolgozó Gone Home fejlesztői kommentárral bővült. A Fullbright 90 percnyi anyagot rögzített, amelyben a fejlesztőcsapat, valamint Sam szinkronhangja, Sarah Grayson, a zeneszerző Chris Remo, és a Heavens to Betsy együttes énekese, Corin Tucker szólal meg. A kommentár a játék frissítésével érhető el, s a főmenüben kapcsolható be.

A DayZ önálló változata a napokban feltűnt a Steam adatbázisában, beindítva ezzel a találgatásokat arról, hogy már biztos közel a megjelenés, a valóság azonban az, hogy nem holnap lesz a premier. Dean Hall azt mondta, hogy a fejlesztés utolsó szakasznál tartanak, ami a tényleges megjelenés adminisztrálása, ám ez egy meglepően bonyolult és időigényes folyamat, egyébként viszont nagyon jól haladnak. 

A Terraria 2 fejlesztői szeretnék minél több platformra kiadni a folytatást, s ezért olyan nyelven írják, hogy könnyű legyen az átiratok elkészítése. A terv szerint az elsőbbséget élvező PC-s változat megjelenése után gyorsan tető alá hoznak minél több portot -- a nextgen és jelenlegi konzolok adottak erre, a 3DS azonban kimarad a szórásból, mert túl gyenge.

A még júliusban bejelentett Headhunter Pack bővítmények első része már kapható: a halloweeni tematikájú TK Baha's Bloody Harvest a Borderlands 2 játékosokat egy zombiktól hemzsegő veteményesbe invitálja, ahol rövid közjáték után (pár kulcs összeszedése) a Pumpkin Kingpin ronda kobakját kell megszereznünk.

Megjelent a free-to-play Path of Exile. Akit érdekel egy Diablo-szerű akció-RPG, annak irány a Steam!

Konzol

A PS4 már a megjelenése napján le fog tölteni egy közel 300 Mb méretű foltot, mely fontos rendszerfrissítéseket tartalmaz. A Sony tájékoztatása szerint egy 5-10 megabit sávszélességű hálózaton kb. 5-15 percre lesz szükség a frissítéshez, mely a PS Vita Remote Play funkciót és a játékmenet-megosztást engedélyezi. Ugyanakkor a startkor nem lesz a konzol minden funkciója elérhető, így a alvó módból felébresztés, majd a játék adott pontról való azonnali folytatása csak később lesz lehetséges (ez a „suspend/resume mode”). Azonban az olyan funkciók, mint a játékkép-készítés, feltöltés, játékmenet-megosztás, a háttérben szóló zene, az arcfelismerés, a hangalapú utasítások, illetve a DVD/Blu-Ray lejátszás azonnal használható lesz. Igaz, ez utóbbi megkövetel majd egy egyszeri, interneten történő aktiválást.

Az Xbox One konzolon sok minden változik, köztük az Achievementek rendszere is. Ahogy arról korábban beszámoltunk, ezek az új gépen már két nagy kategóriába tartoznak, s nem csak játékok után, hanem tévénézésért is kaphatunk jutalmakat; amit azonban eddig nem tudtunk, hogy ha egyszerre többen játszanak, az achievementeket jelző figyelmeztetés különböző színekben jelenik meg. Ha tehát Sanyi barátunk feloldott egy öcsit, akkor az a hozzá rendelt színben tűnik fel a képernyőn, míg ha nekünk sikerül valami hasonló, az már más színt kap.

Új képek jelentek meg a FIFA 14 nextgen kiadásából.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Új képeket kapott továbbá a Forza Motorsport 5…

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

… és a PS4-exkluzív The Order: 1886 is.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Új Dragon Ball Z játék jelenik meg az Egyesült Államokban, 2014. január 28-án. A címe Dragon Ball Z: Battle of Z lesz, a célplatform pedig a PS3, az Xbox 360, valamint letölthető formában a PS Vita. A játék élénk színeivel, karaktereivel azt a hangulatot fogja visszaadni, amelyet a mangasorozat rajongói már megismertek és megszerettek. Az egyszemélyes történet mellett természetesen lesz kooperatív és online játék is, ez utóbbi maximum nyolc fő részvételével. Kaptunk dobozképet is, kissé zsúfolt, így nekem nem igazán tetszik.

dragonball-battle-of-z-box-art.jpg

A PS Vita exkluzív Tearaway megjelenéséig már nem kell sokat aludni, így a fejlesztők közzétettek egy videót, melyben a PS Vita tulajdonságaira épülő játékmenetet mutatják be. Érkezett rengeteg kép is, nézzegessétek a galériát!

A Nintendo leállította a Wii gyártását, ezzel egy korszaknak vetve vége -- de csak részben. A gyártó cég közölte: minden más régióban tovább üzemelnek a gyártósorok, s az, hogy Japánban már nem készül új példány, nem veszélyezteti a többi ország készleteit.

Szuper jó PS4 reklám érkezett a héten, ami a konzolmárka 18 éves történetét mutatja be bő három percben, az eredeti PS-től egészen a novemberben megjelenő PS4-ig.

Az XSeed Games bejelentette, hogy 2014-ben PS Vitára is megjelenik a Ragnarok Odyssey ACE, Észak-Amerikában; később, valószínűleg az év második felében Európában is a boltokba kerül a játék. A különlegesség az lesz, hogy a PS Vita verzió tartalmaz egy zenei CD-t, melyen 25 szám, a játék zenéje lesz megtalálható.

Október 29-én jelenik meg konzolokra a Rovio által fejlesztett Angry Birds Star Wars című játék. A játék 20 exkluzív pályával, multiplayer móddal érkezik, így mindenkinek felhőtlen szórakozást biztosít, aki szereti a dühös madarakat.

Bruce Wayne, azaz Batman nemcsak PC-n és konzolokon teszi tiszteletét, de megjelenik PS Vitára és Nintendo 3DS-re is. A Blackgate alcímet viselő alkotás a napokban több videót is kapott, ezeket láthatjátok alant.

A Tales of Symphonia is megkapja a maga különleges kiadását, ez azonban egész Európában kapható lesz, 2014. február 28-tól. A Namco Bandai Games Europe a sorozat tízéves születésnapját ünnepli így. Mathieu Piau marketingigazgató a következőket mondta: „Szerettük volna emlékezetessé tenni az évfordulót mindenki számára: ebbe az epikus történetbe most a régi és új játékosok is becsatlakozhatnak. A rajongóknak olyan gyűjtői csomagot állítottunk össze, amelyet megérdemelnek. Ezzel pedig még jobban belemerülhetnek a Tales univerzumába.”

tales-of-symphonia-chronicles-collectors-edition.jpg

Az NBA 2K14 új trailert kapott, a nextgen játékmenetet mutatják be a fejlesztők. 

Nem teljesen kapcsolódik a játékokhoz, de érdemes megemlíteni, hogy a pletykák szerint a Microsoft egy Google Glass riválison dolgozik. A projekthez közelálló névtelen forrás arról számolt be, hogy az eszköz nem valószínű, hogy valaha is tömeggyártásra kerül, de a Microsoft nem szeretne kimaradni a viselhető ketyerék piacából, így már tárgyalásokba is kezdett néhány gyártóval az első prototípusok elkészítéséről. A név nélküli szemüveg a működése tekintetében várhatóan teljesen azonos lesz a Google-féle megoldással, ám tekintve, hogy a Microsoft eléggé benne van a játékiparban, lehetséges, hogy a gamerek számára is villantanak valami érdekességet -- már ha egyáltalán tényleg dolgoznak egy ilyen eszközön.

A Bravely Default az Egyesült Királyságban különleges kiadást kap, melyben megtalálható maga a játék, egy Agnes minifigura, egy művészi album, 34 AR-kártya, és a játék zenéje, CD-n. A december 6-án megjelenő pakk nyolcvan fontos áron szerezhető be a ShopTo.net oldalán.

bravely-default-deluxe-collectors-edition.jpg

A NeoGAF egyik felhasználója észrevette, hogy egy közelgő finn játéktalálkozón a Frozenbyte bemutatja majd a Trine 2 PS4-re írt változatát. Hacsak nem egy félregépelésről van szó, akkor ez az első, hogy erről hallunk. A csapat természetesen nem kommentálta az esetet.

A hét kérdése: az őszi szünetben tervezed pótolni valami lemaradásodat játékok terén?