Konzol

Miután a SEGA nem volt hajlandó több évig lokalizálni a Valkyria Chronicles 3 című játékot, egy lelkes kis csapat megtette ezt helyettük. A PSP-re és PS3-ra megjelent játék egészen eddig csak japán nyelven volt elérhető, mégpedig annak gyenge eladási számai miatt. Akik angolul akarják élvezni a játékot, azoknak meg kell venniük a játék PSN-ben elérhető Extra Edition változatát, vagy pedig rendelkezniük kell a játék másolt (rippelt) UMD-s változatával. A fordítók elmondták, hogy bár a lokalizálás működhet a játék eredeti PSP-s verziójával is, a játék futtatása közben gondok adódhatnak.

A Renegade Kid nevű fejlesztőstúdió, mely eddig főleg Nintendóra fejlesztett játékokat, hamarosan egy FPS-t jelent be, méghozzá Nintendo 3DS-re!

renegade-kid-3ds-teaser.jpg

A SEGA negjelentette a Sonic & All-Stars Racing című játékát mobilplatformokon. A program kb. 1100 forintért tölthető le a Google Play-ről és az Apple AppStore-ból. Sokféle játékmód, több mint 75 esemény, online játék, változtatható járművek. Érdekes módon az eddig megjelent vélemények nem a legjobbak, a Playben 101 értékelés alapján 2,4 ponton áll a játék...

Kodzsima Hideo kijelentette, hogy a Metal Gear Solid: Phantom Pain százszor nagyobb játék lesz, mint a márciusban megjelenő előzményjáték, a Ground Zeroes. Ti várjátok már?

Michael Patchter, a videójátékok mindentudó elemzője-jósa közölte egy új kutatásban, hogy 2016 végéig a Sony a PS4-ből 37,7 millió darabot fog eladni, míg a Microsoft ugyaneddig 29 millió Xbox One-t. Patchter a Nintendo Wii U-ról sem feledkezett meg, 20 millió eladott egységet saccol. Még tavaly novemberben egy másik elemző az IHS kutatócégtől, Piers Harding-Rolls 2017 végére 49 millió és 38 millió eladott egységgel számolt PS4-ből és Xbox One-ból.

Japánban megjelent az első PS4 reklám. Íme:

Japánban már megjelent a Lightning Returns: Final Fantasy XIII, ám a premier nem volt zökkenőmentes. Az történt, hogy a játék egyik exkluzív letölthető tartalmát mindenki számára elérhetővé tette a Square Enix, pedig csak azok kaphatták volna meg, akik megvették a játék mellé a V Jump végigjátszást és tippeket tartalmazó füzetet. Természetesen a Square gyorsan leszedte a DLC-t, majd pedig bocsánatot kért.

A Final Fantasy X HD PS Vita játékhoz megjelent egy két órás játékmenet-videó. Ha van időtök, csekkoljátok!

Ha esetleg elfelejtetted volna: már tölthető a Sleeping Dogs az Xbox Live Gold előfizetők számára.

Karácsony idejében elérhetetlenek voltak a Nintendo eShop szerverei, s emiatt el kellett halasztani az eredetileg december 27-re tervezett Pokemon Bank és Poke Transporter startot. A rendszerek most már működnek, a Nagy N pedig bocsánatot kért a történtekért.

Valamikor az tavaly, az Érdekességek rovatban említettük egy szerkezetet, ami helyettünk keresi az értékes Pokémonokat a legfrissebb Pokémon játékban. Nos, dekuNukem a napokban előállt automatájának egy frissített, még kevesebb emberi beavatkozást igénylő változatával. Íme egy részletes videó az egészről.

A PlanetSide 2 PS4-re is meg fog jelenni, a Sony pedig azt mondta, hogy lényegében egy, a PC-s kiadással azonos játékot kapunk, mindössze a kezelőfelület és a gamepad-támogatásban lesz eltérés, még a grafika sem változik: a PS4-es átirat a PC-s Ultra beállításoknak felel majd meg.

A hét kérdése: melyik játékot várod idén a legjobban?

1 2