Konzol

Megjelent az Infamous Second Son frissítése, ami egy sor javítás mellett változtathatóvá tette a napszakot, illetve lehetővé tette, hogy kikapcsoljuk a HUD-ot vagy azt, hogy 30 fps-re korlátozzuk a képkocka-sebességet -- de ez nem minden. A Sucker Punch egy meglepetéssel kedveskedett a művészi vénával rendelkező játékosoknak, beépítettek ugyanis egy fotómódot. Ezzel bármikor készíthetünk egy képet, mikor mi irányítjuk a karakterünket, ráadásul az effektek és beállítások terén egészen sok opciónk van. Íme:

Új vezetője van a Dungeon Defenderst fejlesztő Trendy Entertainmentnek. Az illető nem más, mint a LucasArts volt elnöke, Darrell Rodriguez, aki 2008 és 2010 között szolgálta a céget. Darrell az International Game Technology nevű cégtől igazolt ált a Trendyhez, és egy sajtóközleményben kijelentette, hogy „ez a cég az elsők egyike, amely felismerte, hogy a digitális terjesztés ugyanazt a magas színvonalú törődést igényli, mint a normál dobozos címek.”. Hozzátette, hogy az „AAA kategória többé nem csak önmagához tartozik, és nagyon izgalmas olyan iparági veteránokat találni, akik megértik ezt a fontos tényt. A Trendy alkalmazza az ipar legragyogóbb elméjű fejlesztőit, akik képesek voltak egy olyan platformot megalkotni, amely alkalmassá tesz más független fejlesztőket arra, hogy olyan játékokat készítsenek, amelyet egyébként nem tudnának megcsinálni. Boldog és izgatott vagyok, hogy csatlakozhatok hozzájuk, és segíthetek valóra váltani a látomásukat.”

Megjelent Adroidra a Baldur’s Gate: Enchanced Edition, tíz dolláros áron. A játék Android 4.0-s rendszertől felfelé fut, és játékbeli vásárlásokat is kínál (sajnos). A frissített verzió több mint 400 javítást és fejlesztést tartalmaz, plusz három új karaktert, amely sok-sok játékórát és új élményeket ad az eredeti játékhoz.

A Microsoft közölte: március végéig ötmillió Xbox One konzolt szállítottak ki a boltokba, és márciusban 311.000 darab konzolt adtak el az Egyesült Államokban. Valószínűleg azért nem az eladásokról közöl pontos számokat a Microsoft, mert a konzol nem fogy olyan jól, mint azt a redmondi cégnél remélték. Jusuf Mehdi mindenesetre kijelentette, hogy a játékosok naponta átlag öt órát használják az Xbox One-t, és az összes játékos által teljesített játékóra már meghaladta az egymilliárd órát.

A Capcom közzétette az Ultra Street Fighter 4 nyitóvideóját.

Az Activision bejelentette, hogy meghatározatlan időre elnapolta a The Amazing Spider-Man 2 című játék Xbox One verziójának megjelenését. Okot nem mondott a kiadó, csak azt, hogy a megjelenés dátumát később fogják közölni.

Hamarosan megjelenik a Silent Hill: Origins és Silent Hill: Shattered Memories PS Vitára, jelentette a Konami. Mindkét cím digitális letöltésként érkezik a PlayStation Networkre, tíz eurós áron, melyet mindkét játékért ki kell fizetni.

A Young Horses pénteken bejelentette, hogy az Octodad: Dadliest Catch PS4-re szerdán jelenik meg. A játék 14 euróba fog kerülni, és a fejlesztők kijelentették, hogy szeretnék a játékot kiadni Xbox One-ra is, ugyanakkor a Wii U-n történő megjelenés nem szerepel a terveik között.

Jövő héten érkezik PS Vitára a The Walking Dead második évadjának első és második része, részenként öt eurós áron. Az Episode 3 megjelenésének dátumát a Telltale még ne közölte. A Walking Dead tavaly augusztusban jelent meg a Sony kézikonzoljára, méghozzá csomagban, 200 dolláros áron.

Pete Parsons szólt, hogy a Destiny, mely az idei év egyik legnagyobb durranása lehet, „nagyon közel van a szállításhoz. Hiszem, hogy a játékosokat nemcsak a történet és a játékbeli lehetőségek fogják lenyűgözni, de a fantasztikus zene és a látvány is. Rendkívül tehetséges csapatunk van. Van még dolgunk, az egyensúlyon kell javítanunk, de nagyon sok minden már készen van. Meg fog jelenni a szeptemberben.”

Mi folyik mostanában a játékiparban, hogy folyamatosan távoznak a vezető vagy minimum fontos pozíciót betöltő fejlesztők a világ nagy csapataitól? A napokban arról kellett beszámolnunk, hogy a Bungie közkedvelt zeneszerzője rejtélyes körülmények között ki lett rúgva, de korábból is lehetne mondani még nagy távozókat, például a Sony Santa Monica vagy a Valve háza tájáról -- a távozók során most Ted Timmins is bővíti, aki a Fable Anniversary vezető tervezője volt, s egy évtizednyi munka után lépett ki a Lionheadtől. Nem mondta, miért döntött így.

Április 21-én indul a 2014-es GT Academy, melynek feltett célja az, hogy valódi pilótákat faragjon a legjobb Gran Turismo játékosokból, de természetesen kamerákkal követve a nagy átalakulást. A friss évadban a Gran Turismo 6-ban kell majd bizonyítaniuk a leendő pilótáknak, akiknek előbb a régiókra bontott selejtezőkben, majd pedig valódi megmérettetésben kell helytállniuk. Sajnos Magyarországról nem lehet nevezni.

Habár nem nagyon akar összejönni a pénz a Cult Countryra, a fejlesztők azzal álltak elő, hogy Nintendo 3DS-re is elhozzák a programot. A kért 580 ezer dollárból csak nagyjából 40 ezer gyűlt eddig össze, miközben már csak 13 nap van hátra a gyűjtésből. Csoda kellene...

PS3-ra is lesz lemezes kiadása a Minecraftnak. Íme a trailer:

Megjelent a World of Tanks Xbox 360-ra írt változatának 1.1-es frissítése, ami hibajavítások mellett új tankokat és egy térképet hozott, valamint a konzolosok számára is bemutatkoznak a tankcsapatok, hogy gördülékenyebben mehessen a jármű kezelése. A hivatalos oldalon a változások teljes listáját megtaláljátok.

A hét kérdése: melyik játékkal töltöd a húsvétot?

1 2