Konzol

Egy érdekes FPS játék jelenik meg valamikor PS4-re. A címe VizionEck lesz, és az egész játék egy fekete-fehér térben fog játszódni, a játékosnak pedig egy kockát kell irányítania, melynek neve „Vadász” lesz. Az egészséget a kocka színe jelenti: amíg a kocka szélei fehérek, addig „egészséges”, de amint elkezd feketedni, közel a megsemmisülés. A játék egy multiplayer „lövölde”, a cél pedig az, hogy a fekete-fehér térben a kocka túléljen. A színváltásnak megvannak a maga előnyei, hiszen amíg valaki egészséges, addig fehéren világít, de ha közel van a megsemmisüléshez, gyakorlatilag láthatatlanná válik a környező tereptárgyak (szintén kockák) között, és így könnyedén levadászhatja a játékos az ellenfeleit. A játékosnak ezt a lehetőséget kell kihasználnia, ez pedig stratégiát igényel. Érdekes koncepció, nem igaz? További részleteket a játék honlapján találhattok.

Idén újabb Pokémon-játék jelenik meg, de ezúttal nem egy teljesen friss kiadást kapunk, mint a nagyon népszerű Pokémon X/Y, hanem egy remake-et. Természetesen most is párosában kerül a boltokba, a feldolgozásra kerülő két alany pedig a 2003-ban megjelent Pokémon Ruby és Sapphire lesz -- persze átkeresztelve Omega Ruby és Alpha Sapphire névre. A játékokról egyelőre más információt nem kaptunk, de várhatóan a Nintendo E3-as sajtókonferenciáján hallunk majd sok részletet. A cég egyébként most sem megy ki Los Angelesbe, hanem „a nappalinkba hozzák el show-t” egy speciális Nintendo Direct közvetítéssel.

A PlanetSide 2 full HD-ban fog futni a PS4-en, 60 fps sebességgel. A játék PC-re már 2012 végén megjelent, a PS4 verziónak pedig több hónapja kellene futnia. A megjelenés azonban nem történt meg, a Sony Online Entertainment pedig ígéretet tett arra, hogy a játék az idei E3-on kipróbálható lesz. John Smedley 2013 októberében a következőket nyilatkozta: „Hisszük, hogy a PlanetSide 2 egy Halo szintű MMOG lesz a PS4-re. Egy teljesen új játékélményt akarunk kínálni vele egy teljesen új közösségnek.”

A Capcom közétette előző pénzügyi évének beszámolóját, melyből kiderült, hogy a nettó árbevételük közel 16 százalékkal növekedett. Egyúttal azt is közölték, hogy a Monster Hunter 4 Ultimate című játékuk eladását a négymilliós számra akarják növelni, mégpedig Észak-Amerika, Európa, Japán, és az ázsiai országok piacain.

Tudod ki lesz az NBA 2K15 borítóján? Kevin Durant! Most már tudod.

nba-2k15.jpg

A sok távozó után végre arról számolhatunk be, hogy a Naughty Doghoz egy új ember igazolt. A szóban forgó szaki nem más, mint Jonathan Cooper, aki a Mass Effect 2 és az Assassin’s Creed 3 animációinak vezető fejlesztője volt -- a Naughty Dognál is ugyanezt fogja csinálni, mégpedig az új Uncharted játékon.

A Nintendo nem viccelt, mikor azt mondta, hogy a mobiltelefonokat is be kívánja vonni az üzleti stratégiájába, a héten ugyanis bemutatkozott a Mario Kart 8 app, a Mario Kart TV, aminek a segítségével az okoskészülékünkön, illetve a böngészőkben nézhetünk videókat és statisztikákat a Mario Kart 8 futamainkkal kapcsolatban.

Megjelent a Forza Motorsport 5 legújabb autócsomagja, a Meguiar’s Car Pack. Ez 10 dollárért a következő autókat adja a játékhoz: 2013 BMW M Performance M3 Racing Car, 1986 Alfa Romeo GTV-6, 1958 Aston Martin DBR1, 1957 Chevrolet Bel Air, 2011 Aston Martin V12 Zagato (Villa d’Este), 1967 Chevrolet Chevelle SS-396, 1940 Ford De Luxe Coupe, 1966 Ford Lotus Cortina, 1973 Mazda RX-3, 1968 Dodge Dart HEMI Super Stock.

Nézd meg a PS Vitára írt God of War Collection megjelenési videóját!

Kudarcot vallott a Cult Country gyűjtése, de ez nem szegi a Renegade Kid kedvét, s már meg is kezdték a következő játékuk fejlesztését. Erről egyelőre nem sokat tudni, csak annyit, hogy egy kísérleti 2D-s játék lesz Nintendo 3DS-re, s önállóan fogják kiadni a terméket. A stúdió tovább azt is bejelentette, hogy a jövő héten érkezik egy másik játékuk is 3DS-re Moon Chronicles címmel, amely a Moon című, 2009-es, NDS-re megjelent FPS remake-je, epizodikus formában, és már jövő héten megvásárolhatjuk a Nintendo eShopban, kilenc dolláros áron.

A Three Fields Entertainment nevű stúdiót a Criterion két társalapítója, Alex Ward és Fiona Sperry hozta létre nem olyan rég. Twitteren közölték, hogy két játékon dolgoznak, amelyek terveik szerint 2015 első negyedévében jelennek meg. Lehetséges, hogy Kickstarteren kérnek majd segítséget a közösségtől, de egyelőre ez csak terv.

A Sonic: Lost World című játék tavaly októberi megjelenése óta 710.000 példányban kelt el. Szép szám!

A hét kérdése: mi lenne az ideális játék neked?

1 2