Ez a hét viszonylag lagymatag volt, csak néhány trailer és pár apróbb hír jött ki. Bár ezek közül minket, játékosokat talán az érint a legjobban, hogy bejelentették: Alicia Vikander játssza majd Lara Croftot az új Tomb Raider-filmben. Emellett a képregény-filmek sem nyugszanak, hiszen jövő héten jön az Amerika kapitány: Polgárháború, gőzerővel robog az X-men: Apokalipszis marketinggépezete, teljes évados megrendelést kapott a 24, és… Nos, a többit olvassátok el alább.

Filmek

Kezdjük az X-mennel és az új trailerével, amiből kiderül, hogy ha nincsen háború, az még nem jelent békét. Az Apokalipszis és négy lovasa kikezd az X-men tanulóival. Utóbbiak egy kis segítséget is kapnak. Az X-men: Apokalipszis 2016. május 19-én tör be a magyar mozikba.

És ha már voltak egymás ellen harcoló mutánsok, jöjjenek az egymás ellen harcoló Bosszúállók két spotban. A május 5-én mozikba érkező film első rövid kedvcsinálójában agyondicsérik a néhány országban már bemutatott – és eddig 80 millió dollárt hozott – Amerika kapitány: Polgárháborút, a másikban pedig Pókember parádézik kicsit.

Seth Grahame-Smith kreatív nézeteltérésre hivatkozva (nem akart engedni a Warner nyomásának) kiszállt a Flash-filmprojektből. Már keresik az utódját, aki megrendezheti a villámsebességű szuperhős filmjét.

Trailerrel jelentkezett Stephen King A mobil című könyvén alapuló film is. A mozit Tod Williams (A titkos ajtó) rendezi, a forgatókönyvet pedig Adam Alleca (Az utolsó ház balra) és maga King jegyzi. A főszerepben a lassan minden filmben szerepet kapó Samuel L. Jackson és John Cusack látható. Ők játsszák azt a párost, akik a mobiltelefonok által zombivá alakuló tömegek elől menekülnek. A zombik azonban szervezkednek.

James Cameron ugyan lemondott a Battle Angel Alita című manga megfilmesítéséről, hogy megrendezhesse a következő négy Avatar-filmet, maga a projekt nem került a szőnyeg alá. Cameron továbbra is producerkedik, míg a rendezést Robert Rodriguez vette át, és most már az is kiderült, kik a jelöltek a főszerepre. A válogatás utolsó körében csak négy színésznő maradt: Rosa Salazar (Útvesztő: Tűzpróba), Maika Monroe (Valami követ), Zendaya (Spider-Man: Homecoming) és Bella Thorne (Ratchet és Clank: A Galaxis védelmezői).

És akkor most lázadjunk fel! Befutott a Zsivány Egyes – Egy Star Wars történet első magyar előzetese. Én mondom, valami frenetikus élmény Forest Withakert a berekedt Ace Ventura hangján hallgatni.

Trailerrel jelentkezett Oliver Stone thrillerje is, a Snowden, ami valós történeten alapul. Méghozzá Edward Snowden történetén, aki azzal vált ismerté, hogy szétkürtölte: a hírszerző szervezetek, mint az NSA és a CIA, az egész világon figyelik az emberek telefonos és internetes tevékenységeit. A szereplőlista egész impozáns. A címszereplőt alakító Joseph Gordon-Levitt mellett feltűnik Nicolas Cage, Zachary Quinto, Timothy Olyphant, Tom Wilkinson, Shailene Woodley, Melissa Leo, Rhys Ifans, Joely Richardson és Scott Eastwood.

Magyar premierek május 5-én:

  • Amerika kapitány: Polgárháború
  • Az alsó szomszéd

Sorozatok

Jack Bauer nélkül tér vissza egy teljes évadra a 24, Legacy alcímmel, Corey Hawkins, Miranda Otto és Jimmy Smits főszereplésével. Korábban csak egy pilot epizódról volt szó. Szóval jöhet az ismerősen csengő tik-tak.

A Netflix berendelte az önálló Punisher-sorozatot a Daredevil, a Jessica Jones, a Luke Cage, az Iron Fist és a nagy négyest egy történetbe foglaló The Defenders mellé. A Daredevil második évadában debütált, családja lemészárlása miatt bosszúhadjáratba fogott Frank Castle-t továbbra is Jon Bernthal formálja meg, aminek mi csak örülhetünk. A showrunner a Hannibal című sorozaton dolgozó Steve Lightfoot lesz.

punisher.jpg

A Hollywood Reporter szerint Sylvester Stallone leszerződött az Omertá című sorozathoz, amely Mario Puzo Maffia-trilógiájának utolsó, azonos című regényén alapulna (az első két rész A keresztapa és Az utolsó keresztapa). A sorozatra egyelőre még senki sem csapott le, de az érdeklődés miatt a forgatás még idén megkezdődik.

És ha már Hannibal, a Dr. Lectert alakító Mads Mikkelsen szerint hiába kapott kaszát a sorozat a harmadik évad berendelése után, pár év múlva jó eséllyel folytatódhat a történet. Szerinte még jót is tenne a szériának, ha állna pár esztendőt, hiszen a regények között is eltelik némi idő. Aztán, ha a Hannibal atyja, Bryan Fuller úgy dönt, mégis folytatják, mind készen állnak majd rá.

Trailert kapott az HBO Nagypályások című sorozatának második évada, amiben Spencer Strasmore (Dwayne Johnson) szembekerül új ellenlábasával, akit Andy Garcia alakít. A sorozat idén nyáron tér vissza a tévék képernyőjére.