A héten megtudtuk, ki lesz az új/régi Han Solo, a Tini Nindzsa Teknőcök: Elő az árnyékból! is új trailert kapott, állítólag tévésorozat formájában folytatódik a Dredd és a Trónok harca is folytatódott. De történt azért más is. Megtudtuk, mikor kezdik forgatni az új Star Trek sorozatot, a Szellemirtók trailerét szidták, mint a bokrot, elárultak pár dolgot a következő két Bosszúálló-filmről és a Fox is rendelt egy sci-fi komédiasorozatot. Tovább is van, mondjam még?

Filmek

A női Szellemirtók trailere nagyjából a Call of Duty: Infinite Warfare trailerének népszerűtlenségi szintjét súrolja. Eddig 29,5 millióan nézték meg az előzetest, és 580 ezren dislike-olták, ami 50 az 1-hez arányt jelent. Ezzel felkerült a „100 legjobban utált YouTube videó” listájára. A poén az egészben, hogy Melissa McCarthy, a film egyik főszereplője szerint is félrevezető a trailer, mert azt a hamis benyomást kelti a „30 évvel ezelőtt” szöveggel, hogy egy folytatást, nem pedig rebootot készítettek. Márpedig a Szellemirtóknak történetileg semmi köze sem lesz a klasszikus filmekhez, még a cameo szerepre beugró eredeti színészek (Dan Aykroyd, Bill Murray, Sigourney Weaver, Annie Potts, és Ernie Hudson) sem a régi karaktereikben fognak feltűnni (úgy érdemes elképzelni, mint a Szupercsapat mozifilmet, amiben az eredeti sorozat szereplői is feltűntek).

McCarthy-val ellentétben az „elveszett szellemirtót”, Winstone Zeddemore-t alakító Ernie Hudson megvédte a Szellemirtókat, szerinte a kritikák egy része azonnal abbamarad, ha az emberek már látták a filmet. Úgy véli, a szereplők és a forgatókönyv is nagyon rendben van – mindez azért nem rossz hallani egy olyan embertől, aki amúgy a mai napig zabos a Szellemirtók-franchise-t jegyző Sony-ra, amiért azok látványosan mellőzték a karakterét a első résznél.

Trailerrel jelentkezett a Mark Strong főszereplésével készülő Approaching the Unkown, amiben újfent a Mars és egy baleset kerül a középpontba. Ám a Mentőexpedícióval The Martiannal ellentétben ez a film a 270 napos oda útról szól. William D. Stanaforth százados (Mark Strong) egyedül vállalkozik erre az útra, és ennek lélektani hatásait fogja boncolni a mozi. Inkább hasonlít a 2001: Űrodüsszeiára, mint a The Martianra.

Megan Fox ééééééééérdekes kijelentést tett, miután elbukta Lara Croft szerepét: szívesen átvenné Harrison Fordtól Indina Jones kalapját. Most hunyjuk le a szemünket, és képzeljük el Megan Foxot régészprofesszorként, az ikonikus kalapban, ostorral csapkodva, nácikat és ereklyéket hajkurászva. Őőőő… Juj… Még egy női Indiana Jones filmre is azt mondom, hogy juj…

Trailert kapott a Hunt for the Wilderpeople, amit Taika Waititi (Hétköznapi vámpírok) rendezett Sam Neill (Jurassic Park) és Julian Dennison főszereplésével. A trailer alapján egy egyedi humorú, instant klasszikussá váló filmről van szó, amit sajnos a mozik nagy ívben kerülnek (egyedül az anyaországban, Új-Zélandon mutatták be), ám a fesztiválokon  rendre sikert arat.

Az Oscar-díjas Michael Giacchino szerzi a Doctor Strange zenéjét. Az úriember olyan filmeken dolgozott, mint a Jurassic Wolrd, a három újhullámos Star Trek és a Hihetetlen család.

Sharon Stone is szerepet kapott az egyik MCU-filmben. Nem tudni, melyikben vagy, hogy kit alakít, mert azt nem árulta el. Választék van bőven, hiszen még nyolc – a jegelt Inhumansszel együtt kilenc – film érkezik 2019-ig.

Kevin Feige elárulta, hogy 2019 után az egyik legnagyobb esély egy Fekete Özvegy-filmre van. A Scarlette Johansen által megformált Natasha Romanoff főszereplésével készülő műről már évek óta pusmognak, egyszer talán tényleg megvalósul.

A Russo-fivérek által rendezett Avengers-filmek nem Infinity War part 1 és 2 címen fognak moziba kerülni. Sőt, két különálló filmként, nem pedig egybefüggő sztoriként tárul majd elénk (utóbbi furán is venné ki magát, hiszen a 2018-ban és 2019-ben bemutatásra kerülő etapok közé beékelődik az Ant-Man and the Wasp és a Captain Marvel). Steve McFeely író azt is elárulta, hogy Thanos sokkal kidolgozottabb lesz, mint eleddig bármelyik főgonosz az MCU sorában. Ami azért nem nagy kihívás, mert egyik főgonosz sem valami mélyen kidolgozott.

Korhatáros Bad Moms előzetes, erre tessék. Ja, hogy mi ez a film? Tömören: a Másnaposok női változata. Ami nem csoda, ezt is a Jon Lucas-Scott Moore írópáros jegyzi. A főszerepben Mila Kunist, Kristen Bellt, Kathryn Hahnt, Christina Applegate és Jada Pinkett Smith-t láthatjuk.

A pletykák szerint (még nincs hivatalosan bejelentve) Justin Lin, több Halálos iramban-epizód és a Star Trek: Mindenen túl rendezője dirigálja majd a LeBron James főszereplésével készülő Space Jam 2-t. Az írói feladatokat Andrew Dodge (Szaftos szavak) és Alfredo Botello (The Xmas Special) látják el.

Rebeka egy ideje egyedül él. Azokon a napokon, mikor kisfiával, Danival találkoznak, együtt fedezik fel a titkokkal teli hétköznapokat. Az elvált anya nagy ívű meséje köti össze az együtt töltött időt, melynek állandó szereplői mindkettőjüknek fontossá válnak. Közösen szállnak szembe Rebeka újra testet öltött gyerekkori démonaival, hogy leszámoljanak velük egyszer és mindenkorra – ez áll a Liliom ösvény hivatalos szinopszisában. Az előzetes alapján Fliegauf Bence nem fogja gyengíteni azt az elképzelést, hogy a magyar filmek csak a művészkedésről szólnak.

A Warner szörnyes univerzuma csak nem akar révbe érni. Az egészet Az ismeretlen Drakulának kellett volna elindítania, de az akkorát bukott, hogy azonnal kivették a kánonból, így a második rajtot a Tom Cruise főszereplésével készülő, jövőre érkező The Mummy fogja teljesíteni. Ezt követi állítólag a Láthatatlan ember 2018-ban (a pletykák szerint Johnny Depp-pel a főszerepben), és most kiderült, hogy 2019-ben is kapunk egy epizódot. Hogy melyik klasszikus mumus kapja a főszerepet, az jó kérdés, de tippre vagy Frankenstein szörnye, vagy a Farkasember.

Trailerrel jelentkezett Jaume Collet-Serra filmje, A zátony, amiben Blake Lively fog egy emberevő cápa társaságában eltölteni némi időt.

Shane Black bejelentette, hogy a The Predator 31 évvel fog az eredeti film után játszódni, a Földön, és ha minden a tervek szerint alakul, akkor Arnold Schwarzenegger újra magára ölti Dutch Shaefer őrnagy szerepét. Black azt is szeretné, ha a hangulatában a Ragadozót idéző film sokkal eposzibb lenne, mint az előző három folytatás.

És ha már Shane Black, íme az új trailer a május 26-án debütáló Rendes fickókhoz.

Magyar premierek május 12-én:

  • Angry Birds – A film
  • Rossz szomszédság 2
  • Elcserélt világ
  • Az élőhalottak éjszakája
  • Seuso 2 – A Seuso kincsek rejtélye folytatódik

Sorozatok

Ősszel indul az új, 2017 elején bemutatásra kerülő Star Trek televíziós sorozat forgatása Torontóban. A történet állítólag a Star Trek VI: A nem ismert tartomány és a Star Trek: Az új nemzedék között fog játszódni, valahol az Enterprise B és C idejében.

Előzetest kapott az HBO új komédiája, a Vice Principals. A sztori két hataloméhes, diákgyűlölő gimis igazgatóhelyettesről szól. Az eredendően nem túl lelkesítőnek tűnő alapkoncepció a trailer tanulsága szerint egész jól fog működni.

Ha már Jack Ryan A rettegés arénájával és az Árnyékügynökkel is elhasalt a mozikban, beugrik a tévébe, hátha ott sikeresebb lesz. A hírek szerint Tom Clancy hősét az Amazon venné kezelésbe, a sorozatot Carlton Cuse (Lost – Eltűntek) és Graham Roland (Emberi tényező) felügyelné, Ryant pedig John Krasinski (A hivatal) alakítaná. Bár a projekt még nem kapott zöld utat, már az is biztos, hogy nem regényadaptációról lenne szó, sőt, a fő cél az lenne, hogy Ryant a modern időkbe ültessék át.

Trailert kapott a Ray Donovan június 26-án debütáló 4. évada.

A Hulu berendelte a The Patht második és a The Mindy Project ötödik évadát.

Kevin Smith a Flash – A Villám harmadik évadában is fog epizódot rendezni.

Trailert kapott az Aranyélet második évada is, amely az ősszel indul el az HBO-n.

Élőszereplős sci-fi komédiasorozaton dolgozik a Family Guy alkotója, Seth MacFarlane. A Fox egyelőre csak az első, egyórás epizódot rendelte meg. MacFarlane showrunnerre, a pilotepizód írója és főszereplője is lesz a háromszáz évvel a mi időnk után játszódó sorozatnak. A történet az Orville nevű, ócska felfedező űrhajó legénysége körül bonyolódik majd.

És a Wayward Pines sem marad ki az előzetesek sorából, a május 25-én debütáló második szezon kapta meg a maga trailerét.