A héten a legtöbb hír a képregényeket alapul vevő filmek és sorozatok körül zajlottak, bár azért befigyelt egy régi és egy újabb akciófilm-sorozat folytatása, szülés utáni depresszió és még néhány kaidzsu is átszabta Tokió látképét. Lássuk, milyen az e heti termés.

Filmek

2017-ben jön a Feláldozhatók 4, legalábbis ezt szeretné a stúdió, ami azt jelenti, hogy Sylvester Stallone és a többi öreg róka már 2016-ban forgathat. Ráadásul mindjárt 100 millió dollár áll a rendelkezésükre. Hogy kik térnek vissza az öreg (és a harmadik részben már fiatal) harcosokat felvonultató film negyedik felvonásában, az egyelőre jó kérdés. Stallone szinte garantált, hiszen a Feláldozhatók az ő gyermeke, ráadásul már jelezte is, hogy az új film komolyabb és véresebb lesz a harmadiknál. 

Zoë Saldana árulta el, hogy a Star Wars 8. részében is szerepet vállaló Benicio Del Toro visszatér a Thor: Sötét világban és a Galaxis őrzőiben felvett szerepébe, azaz újra ő lesz Taneleer Tivan a Galaxis őrzői 2-ben. A dolog mondjuk annyira nem meglepő, hiszen a Gyűjtőként is ismert szereplőnél van az egyik Végtelen Kő, amire annyira fáj Thanos foga.

A New York Comic-Conon mutatták be az Ishii Kacuhito rendezte Gamera koncepció trailerét. A címszereplő, a Godzilla méreteivel vetekedő óriásteknős 1965-ben, azaz fél évszázada jelent meg a vásznon. A trailer éppen ezért nem is igazán egy tizenkettedik Gamera-film beharangozója akar lenni, hanem egyfajta főhajtás a sorozat előtt.

Formálódik a Die Hard 6? A Deadline értesülései szerint sajnos igen. Miért sajnos? Aki erre a kérdésre nem tudja a választ, az nézze meg a Die Hard: Drágább, mint az életedet, és máris megvilágosul. De mivel még ez a borzalom is képes volt világviszonylatban 300 millió dollárt összeszedni, így a Fox úgy döntött, belelő még egy szöget a szögbelövővel McClane koporsójába. A hírek szerint már felbérelték Lorenzo di Bonaventura producernek, aki az egyik munkáját die hardosítja. Mellette megkörnyékezték a Die Hard 4.0: Legdrágább az életed rendezőjét, Len Wisemant. Az úriember erre előállt a nagy ötlettel: a Die Hard 6 egyszerre legyen előzmény és folytatás. Ezt úgy valósítaná meg, hogy míg az idős McClane a jelenben tömegpusztító fegyverként járja a rosszfiúkkal teli utcákat, addig valamilyen mód (valószínűleg flashbackekben) visszatérnénk 1979-be, amikor még csak kis pusztításra képes kezdő zsaru volt. Bruce Willis még nem kanyarított alá semmit, de hogy benne lesz, az majdnem biztos. Elvégre ez az ember képes volt aláírni a Drágább, mint az életed szerződését is…

Pletykálják, hogy a Paramount lemondott a Boszorkányvadászok című film folytatásáról, helyette inkább sorozatban kezdtek gondolkodni.

Már szinte mindenki arról pletykál a neten, hogy hétfőn új trailert kap a Star Wars 7. része, az Ébredő Erő. A legautentikusabb forrásnak a Finnt alakító John Boyega bizonyult, aki Twitterenn ezt üzente: „szóltam JJ-nek, hogy siessen a trailerrel. Lehet drukkolni! Én ennyit tehettem.”

Magyar premierek október 22-én

  • Pán
  • Lángelmék
  • Az utolsó boszrokányvadász
  • Veszettek
  • Sicario – A bérgyilkos
  • Aferim!
  • Kókusz Kokó a kis sárkány

Sorozatok

Melanie Liburd szerepet kapott a Trónok harcában. Ő is egy Vörös papnőt fog alakítani, mint a Melisandrét megformáló Carice von Houten és az ötödik évadban egy epizód erejéig feltűnt Rila Fukushima.

Elrajtolt a Star Wars: Lázadók második évada, ennek apropóján a Disney kiadott egy új posztert, amin a Ghost csapata mellett már ott van Ahsoka Tano és Rex kapitány is.

A TVLine szerint már keresik az új Twin Peakshez azt a színészt, aki Harry S. Truman seriff bőrébe bújhatna, ugyanis a rend őrét eredetileg alakító Michael Ontkean visszavonult a színészkedéstől, így nem ölti újra magára régi szerepét. Lehetséges jelölt az a Robert Forster, akit David Lynch amúgy is erre a szerepre szánt anno.

Bár a Daredevil második évadának premierje még odébb van, egy az első idényt összefoglaló és a folytatásba betekintő trailert már kaptunk.

A Fox berendelt egy Hellfire-sorozathoz egy szkriptet. A történet a ’60-as években fog játszódni, és egy szuperképességekkel bíró titkos társaság, az X-men: Az elsőkben is látott Hellfire Club körül fog bonyolódni a sztori, ami után egy fiatal ügynök nyomoz. David Madden, a Fox Broadcast Company elnöke szavai alapján a sorozat szervesen fog kapcsolódni az utolsó két X-men, az Elsők és az Eljövendő múlt napjai világához. Írónak Patrick McKayt és JD Payne-t kérték fel, ha berendelik, a showrunne Evan Katz és Manny Coto lesz.

És akkor még egy kis Marvel, Fox és X-men. A Hellfire mellett a stúdió egy Legion sorozatot is rendelt, ráadásul itt mindjárt pilotrendelésről van szó. Az epizódot Noah Hawley írja, valamint ő lesz a sorozat egyik producere Lauren Shuler Donner, Bryan, Simon Kinberg, Jeph Loeb, Jim Chory és John Cameron mellett. A történet középpontjában Charles Xavier fia, David Haller áll, aki fiatal kora óta szenved mentális betegségben, hangokat hall és víziókat lát – ám mint arra majd ráébred, ez nem betegség, hanem a mutációja által létrejött természetfeletti képesség.

Kanyarodjunk rá akkor a DC-re, azaz a Gothamra, ami a New York Comic Conon kapott egy laza hatperces videót.

Az FX berendelte szkriptbe az Y: The Last Mant is, ami Brian K. Vaughan azonos című képregényén alapul. A történet szerint egy vírus kiirtott minden férfi kromoszómával bíró élőlényt, kivéve a címszereplőt.

Hayden Panettiere szülés utáni depressziója miatt egy időre kiesik a Nashville-ből. A készítők alkalmazkodnak a helyzethez, az viszont egyelőre kérdéses, hogyan.

A 2 Broke Girls november 12-én folytatódik, adta hírül a CBS. Azaz előbb, mint tervezték.

A végére marad a The Shannara Chronicles új posztere és trailere. Az MTV sorozata Terry Brooks fantasy-jára, a The Elfstones Of Shannara könyvre épül (a sorozatban ez a második regény).

A hét kérdése: Mi a véleményetek erről a sok képregény-filmről és -sorozatról? Sokaljátok? Keveslitek? Esetleg hidegen hagy benneteket?