Bár a PC Guru Online elsősorban videojátékokkal foglalkozó oldal, mint talán már ti is észrevettétek, egyre többször jelentkezünk a videojátékokhoz nem köthető filmes anyagokkal. Na, nem kell félni, nem váltunk profilt, csak a palettát szélesítjük. Ennek jegyében indítjuk el ezt a rovatot, amiben hétről hétre átvesszük, mik voltak az említésre méltó mozifilmes és tévésorozatos hírek – de a játékokhoz kötődő mozik hírei továbbra is frissen, önálló anyagként jelennek majd meg a főoldalon. No, akkor vágjunk is bele a közepébe.

Mozifilmek

A Marvel tárgyalásokba kezdett Taika Waititivel, a 2017. november 3-ára ígért Thor: Ragnarok rendezésével kapcsolatban. Az úriember főleg színészkedni szokott (egy másik képregényfilmben, a Zöld Lámpásban is láthattuk), rendezőként inkább sorozatokban és rövidfilmekben működött közre. Első nagyobb rendezése a Boy volt 2010-ben, de talán ismerősebben cseng a Hétköznapi vámpírok című filmje, amit Jemaine Clementtel együtt jegyez.

Maradjunk még kicsit a Marvel Cinematic Universe-nél. A Disney-Marvel duó kicsit felrúgta a harmadik fázisban érkező filmek premierdátumait, ugyanis a Hangya sikeres lett, így berendelték annak folytatását, az Ant-Man and the Waspot. Ennek tükrében a dátumok imigyen alakulnak:

  • 2016. május 6: Captain America: Civil War
  • 2016. november 4: Doctor Strange
  • 2017. május 5: Guardians of the Galaxy Vol. 2
  • 2017. július 28: Spider-Man
  • 2017. november 3: Thor: Ragnarok (korábban: 2017. július 28.)
  • 2018. február 16: Black Panther (korábban: 2017. november 3.)
  • 2018. május 4: Avengers: Infinity War part 1.
  • 2018. július 6: Ant-Man and the Wasp
  • 2019. március 8: Captain Marvel (korábban 2018. július 6.)
  • 2019. május 3: Avengers: Infinity War part 2.
  • 2019. július 12: Inhumans (korábban: 2018. november 2.)
  • 2020. május 1: nem bejelentett
  • 2020. július 10: nem bejelentett
  • 2020. november 6: nem bejelentett

Hogy mi lesz az a három, még be nem jelentett film, az egyelőre kérdéses, az se biztos, hogy mindegyik a harmadik fázishoz tartozik, lehet, hogy már a negyedik felvonás filmjeit datálta a Disney. Esélyes, hogy az új hősök filmjei kapnak folytatásokat, így jöhet a Guardians of the Galaxy 3, a Doctor Strange 2, az Ant-Man 3, esetleg egy Black Panther 2 vagy Spider-Man 2.

A Nincs alkut és az Olasz melót is jegyző F. Gary Gray fogja rendezni a Halálos iramban nyolcadik részét, azaz a Furious 8-at. Megjegyzem, az úriember neve a Black Panther esetében is felmerült. A nyolcadik autós kalamajkában Vin Diesel mellett visszatér Dwayne Johnson és Jason Statham, de valószínűleg a széria többi állandó (vagy legalábbis, állandóbb) szereplője is tiszteletét teszi.

Renée Zellweger újra Bridget Jones bőrébe bújuk a Bridget Jones's Baby című folytatásban, ez kapott is egy promóképet.

Harminc éves Robert Zemeckis kultikus sci-fije, a Vissza a jövőbe. Ennek apropóján a Pannónia Entertainment újra a mozikba küldi a filmet – legelőször 1987. október 15-én adták idehaza –, ráadásul az eredeti magyar szinkronnal, nem azzal a borzalommal, amit a DVD-re készítettek el. Budapesten a Corvin Moziban és országszerte közel húsz további filmszínházban izgulhatnak újra a rajongók (a lista a film Facebook-oldalán megtekinthető), hogy sikerül-e befognia Dokinak a villámot, mire a DeLorean eléri a 88 mérföld/órás sebességet... Ráadásul október 18-án, vasárnap a DeLorean Klub – a Volkswagen Klub közreműködésével – kiállítást szervez a Corvin Moziban filmes relikviákból, a mozi előtt pedig tiszteletét teszi a filmből ismert DeLorean DMC-12 és a Volkswagen kisbusz is. Magasságos egek!

A Paramount bejelentette, hogy 2016-ban nem kezdik meg a Terminator: Genesys folytatásának forgatását, de azt azért nem mondanák, hogy parkoló pályára küldték a szériát. Egyelőre a lehetőségeiket latolgatják, hiszen bár a film csúfosan megbukott az Államokban, világviszonylatban – nagyrészt Kínának köszönhetően – szép sikert aratott. Lehetőségük és idejük nem sok van, hiszen a jogokat csak 2019-ig birtokolják, utána azok visszaszállnak James Cameronra.

Trailert kapott Dési András és Móray Gábor filmje, az Éjszakám a nappalod.

Novemberben lezárásra kerül Katniss Everdeen története az Éhezők viadala: A kiválasztott 2. részében, ami ugye a harmadik könyv akcióban és epikus pillanatokban bővelkedő második felét fogja tartalmazni. Ehhez nemcsak trailert, hanem egy posztert is kaptunk.

Gugu Mbatha-Raw szerepet kapott a Star Wars 8. részében. A hölgyet már láthattuk a Doctor Who-ban (ő játszotta Martha testvérét a 4. évadban), illetve legutóbb a Jupiter felemelkedésében tűnt fel. Azt még nem tudni, kit fog alakítani - mint ahogy az Ébredő Erő premierjéig valószínűleg azt sem fogjuk tudni, mégis miről fog szólni a 8. rész, amit Rian Johnson (Looper - A jövő gyilkosa) rendez és 2017. május 26-án lesz a film premierje.

Szintén trailerrel és poszterrel jelentkezett John Hillcoat filmje, a Triple 9, ami egy igen durva akciófilmnek ígérkezik Kate Winslettel, Norman Reedusszal, Chiwetel Ejiofortal, Woody Harrelsonnal, Gal Gadottal és Anthony Mackie-vel a főszerepben. 

A Szellemirtók rebootjában bár Kristen Wiig, Melissa McCarthy, Kate McKinnon és Leslie Jones fogják a szellemeket hajkurászni (oldalukon Chris Hemsworth-tal és Andy Garciával), az eredeti két film több szereplője is visszatér egy-egy cameo erejéig. Így van, Bill Murray, Dan Aykroyd, Sigourney Weaver és Annie Potts feltűnik majd a moziban, de egyikük sem eredeti szerepében, azaz ne számítsunk se Peter Venkman, se Raymond Stantz-ra, ugyanígy Dana Barrettre és Janine Melnitz se. Sőt, bár Rick Moranist (Louis Tully) szintén megkeresték egy cameo lehetőségével ő visszautasította, mondván: „semmi értelme.”

Jay Roach mozija, a Trumbo is megkapta a maga előzetesét és hivatalos plakátját.

Ha unod a zombikat, akkor a Pride And Prejudice And Zombies nem a te filmed lesz. Burr Steers akció-horrorjában olyan színészek veszik fel a kesztyűt a zombihordával, mint Lily James (Downton Abbey), Lena Headey (Trónok harca), Matt Smith (Doctor Who) és Charles Dance (Trónok harca). Ez szintén kapott egy trailert és egy posztert.

A Coen-fivérek új filmje, a Hail Caesar! sem úszta meg trailer nélkül. A musical és a komédia jegyeit mutató filmben sem vették félvállról a színészek kérdését. George Clooney, Ralph Fiennes, Josh Brolin, Channing Tatum és Scarlett Johansson mellett olyan ismert színészek is feltűnnek, mint Dolph Lundgren, Tilda Swinton, David Krumholtz, Clancy Brown, Christopher Lambert, Robert Picardo és Patrick Fischler.

Magyar premierek október 15-én

  • Vissza a jövőbe
  • Bíborhegy
  • Mélyütés
  • Fúsi
  • Fák jú Tanár úr 2
  • A meglepetés
  • Szent borbála
  • Login

Sorozatok

A hét talán legizgalmasabb anyagát a Sherlock karácsonyi különleges epizódjának trailere szolgáltatta, amiben ezúttal nem a modernkori környezetben láthatjuk Benedict Cumberbatch-t (Sherlock Homes) és Martin Freemanent (Dr. Watson), hanem a könyvekből megszokott, viktoriánus korabeli Londonban.

Mozifilmet terveznek a Válaszcsapásból. Akárcsak a sorozatban, ebben is Philip Winchester és Sullivan Stapleton lenne a főszereplő, és a forgatást 2016-ban kezdenék meg Dél-Amerikában.

Lesz MacGyver reboot? Nos, úgy tűnik, igen, legalábbis a CBS dédelget ilyen terveket, ugyanis berendelt egy pilot scriptet. A Scott Gemmill és James Wan közreműködésével tervezgetett sorozat történetében a huszonéves MacGyvert beszervezi egy titokzatos szervezet, hogy sajátos megoldásait a jó ügy szolgálatába állítsa.

Trailert kapott a Star Wars: Lázadók című animációs sorozat második szezonja, ami az Egyesült Államokban október 14-én, hazánkban pedig október 11-én indul el. Na, ne örüljetek, a Disney Csatorna nem előzi be a Disney XD-ét, egyszerűen arról van szó, hogy hazánkban ekkor vetítik le az évadot nyitó egy órás epizódot, a Lothal ostromát – ez külföldön már júniusban bemutatásra került.

Mit szólnátok egy Halálos fegyver-sorozathoz? Mert ezen meg a Fox gondolkodik, és Matt Millertől már be is rendelték a pilot forgatókönyvét. A történet középpontjában – mily meglepő – két zsaru áll. Az egyik elvesztette feleségét és gyerekét, emiatt kicsit öngyilkos hajlamúvá válik, a másik pedig egy a bajt a közelgő nyugdíja miatt nagy ívben kerülni próbáló veterán.

A CW 5-5 forgatókönyvet rendelt be az iZombie és a Crazy Ex-Girlfriend 2. évadjához.

Trailert kapott az október 14-én visszatérő Kingdom második évada. A sorozat a tavalyi újoncok közül egyik legkellemesebb meglepetés volt.

Apróság, de a cannesi MIPCOM-on leadták az X-akták folytatásának első részét, és kiderült, hogy megmaradt a klasszikus opening.

A CBS nem csak MacGyvert szeretné feltámasztani, hanem a jó öreg – bár a tervek szerint ezúttal fiatal –- Miss Marple-t is. A projekten David Wolstencroft dolgozik.

Egy kis móka a végére. Bár a videó régi, a cikk írása közben véletlen ráakadtam és nem bírom megállni, hogy ne adjam ki. Hayley Atwell és James D’Arcy az Agent Carterből, míg Clark Gregg és Chloe Bennet a S.H.I.E.L.D. ügynökeiből DubSmash párbajt vívtak a nyár folyamán és valaki ezt szépen összevágta egy videóba.

A hét kérdése: Mit szóltok ahhoz, hogy több csatorna is olyan régi sorozatok remake-elésén gondolkodik, mint a MacGyver, a Miss Marple, vagy a pár hete pletykált Szupercsapat?