Mint azt már korábban is mondtuk, a sziget rengeteg furcsa szerzetnek ad otthont: van itt milliomos alvilági király, őrült orvos és egy pszichopata, így nem is igazán lehet meglepődni azon, mikor egy törzzsel találkozunk, melynek vezetője szentül hisz egy ősi jövendölésben, s aki szép szavakkal, de leginkább drogokkal és agresszióval meggyőz minket arról, hogy csatlakozzunk hozzá, s segítsük elérni célját.



Far Cry 3: DennisDennis Rogers Libériában született, ahol megismerte a háború és a szegénység poklát egyaránt. Egy jobb élet reményében vándorolt ki Amerikába, ám tíz év múlva, kiábrándultan visszatért, hogy rádöbbenjen: immár szülőhazájában is idegen. Útkeresése közben bukkant rá a Rook-szigetre -- és Citrára. Miután bebizonyította, hogy nagyszerű harcos, a rakyat törzs befogadta őt. Hősünket a biztos haláltól menti meg, és miután nagy potenciált lát benne, megtanítja őt harcolni és túlélni.

Far Cry 3: CitraCitra a rakyat törzs királynője, istennője és harcos papnője. Kevesen találkoztak vele, és még kevesebben beszéltek vele. A karizmatikus és gyönyörű nő egyetlen célja, hogy beteljesítse az ősi próféciát, mely megjövendölte törzse sorsát, no és hogy elpusztítsa a szigetet megmételyező kalózokat, és azok vezérét, Vaast -- aki történetesen a bátyja. Templomerődje tetejéről irányítja, szervezi a támadásokat, és adja parancsba újabb és újabb kalózok kivégzését. Amint hősünk készen áll rá, Dennis bemutatja őt Citrának, aki hatalmas erőket szabadíthat fel benne -- olyan erőket, amelynek segítségével végül legyőzheti majd Vaast.

Far Cry 3: DennisFar Cry 3: Citra