A Far Cry 4 Uplay profilján egy rövid ideig látható volt, hogy miről fog szólni a játék, s noha azóta a szóban forgó szöveget már eltávolították, szerencsére az internet megőrizte az értékes információkat arról, kit alakítunk, és mit csinálunk a Himaláján.

Ahogy azt a bejelentés óta tudjuk, a helyszín a fiktív Kyrat lesz, mely a festői Himalája lábánál fekszik, s most már azt is tudjuk, hogy mit keresünk mi ott. A főszereplőnk egy bizonyos Ajay Ghale, aki amolyan spirituális utazáson vesz részt, ugyanis halott édesanyjának utolsó kívánságát teljesíti, azt, hogy a hegyen találja meg önmagát.

A havas szirtek között azonban Ghale nem önmagát leli meg, hanem egy véres polgárháborúra bukkan, amit Kyrat elnyomásban szenvedő lakosai indítottak a despota diktátor, Pagan Min ellen. Valószínűleg ő az, aki a dobozképen feszít.

A leírás továbbá említést tesz még arról is, hogy egy hatalmas, nyitott világ vár ránk, tele kiszámíthatatlan veszélyekkel, de egyúttal rengeteg lehetőséggel is, így minden itt töltött percünk a saját történetünk része lesz.

far-cry-4-box.jpg