Az első videóban Dan Hay, a játék producere beszél nekünk arról, hogy azért döntöttek az Egyesült Államok mellett, mert sokkal fenyegetőbb, ha egy egzotikus helyszín helyett akár ismerősnek is nevezhető helyszínen üti fel a fejét közvetlen fenyegetés. A kihívás ebben az volt, hogy úgy kellett egy határvidéket megalkotniuk, hogy az valójában a USA-ban játszódik. Ennek tökéletesen megfelelt Montana, melynek vidékeit bejárva a “megoldjuk mi magunk is, nem kell mások segítsége” mentalitással találkoztak és ez hozta magával az ötletet, hogy egy helyben kipattant, meggyőződésesen vallásos szekta legyen amivel fel kell venni a harcot.

Ezúttal azonban nem csak a fővezér karaktere lesz meghatározó, olyanok ők mint egy nagy család Joseph, Jacob, John, Faith és a többiek – ugyanakkor az ellenállás három szereplője is kapott egy videót, melyből kiderül, miért nem hajlandóak meghajolni az elnyomás előtt. Elsőként itt van Mary May, akinek anyját, bátyját és apját is elhurcolták, úgyhogy fegyverraktárat csinált a kocsmájából.

Másodjára bemutatkozik Jerome Jeffries, a helyi lelkipásztor, aki kicsit másképpen értelmezi a Bibliát, mint ahogy azt a végítéletet hirdető szekta teszi, akik a viszontagságos időkben hazugságokkal bolondították meg az embereket, Most úgy dönt, nyájának megmentése érdekében fegyvert ragad.

Végül találkozunk Nick Rye helyi pilótával, akinek felmenői mindkét háborúban pilóták voltak, és neki is mindene a repülés, csakhogy ezt golyókkal üdvözlik a hívők, amiből elege lett, és “kicsit” felturbózza a repülőjét, hogy viszonozza a jókívánságokat.