Helyesnek bizonyulhat az a feltevés, miszerint a Sony egy saját rendezvényen fogja bejelenteni a következő generációs konzolját. Az ötlet több szempontból is jó, hiszen nem az E3 nagy forgatagában kell felhívniuk magukra a figyelmet, így a nagy riválisok sem zavarnak be a saját bejelentéseikkel, másrészt pedig a meghívott partnerek értesülhetnek elsőként a jó hírről.

Az eddigi elképzelések szerint a nagy bejelentésre februárban fog sor kerülni, mégpedig a Sony saját rendezvényén, ám ez nem a korábban említett, éves rendszerességgel megtartott, szigorúan zárt ajtós Destination PlayStation lesz, hanem egy speciális célt szolgáló leleplezés. A legutóbbi ilyen esemény 2011-ben volt, s akkor a PlayStation Vitát mutatták be, idén pedig minden valószínűség szerint a következő PlayStationt láthatjuk majd. A PlayStation jövőjét február 20-án mutatják meg New Yorkban.



A Wall Street Journal ismeretlen forrásokból arról értesült, hogy a konzolt ezen a bemutatón fogják leleplezni, sőt még idén a boltokba fog kerülni, megelőzve a rivális Microsoftot, melynek új gépét szintén 2013-ra várják a szakértők. Ezen felül a lap azt is tudni véli, hogy a Sony nem csak a nyers erőre feküdt rá, hanem arra is, hogy bővítsék a konzollal való interakció módjait -- bár az nem derült ki, hogy ez pontosan mit takar.

Az új PlayStation megtartja a lemezolvasóját, noha egy ideig tervbe volt véve az, hogy csak digitálisan szerezhetjük be erre a játékokat. Ezt azért vetették el, mert a piac még nem elég nagy, arról nem is beszélve, hogy az internet sem elég gyors egyes régiókban. A CPU-t és a GPU-t állítólag -- a korábbi pletykáknak megfelelően -- az AMD fogja szállítani.