A SimBin neve a 2005-ös GTR óta egyet jelent a minőséggel, a srácok évről-évre képesek voltak elkápráztatni bennünket. Az autószimulátorok fejlesztőit nem szokta felvetni a pénz, hisz relatíve kis közönség érdeklődik a munkájuk iránt, ám a GTR-sorozat valahogy megtalálta az arany középutat a keményvonalas szimuláció és a szélesebb körben is eladható félszimuláció (mint amilyen a népszerű Shift széria) között. A csapat jelenleg gőzerővel dolgozik a nemrég bejelentett GTR 3-on, mi pedig büszkén nyújtjuk át nektek a brigád eddigi legteljesebb munkáját, a 2007-ben megjelent Race 07-et. Sőt, a játék első és legnagyobb kiegészítőjét, a GTR Evolutiont is rápakoltuk a lemezre, hisz ha már lúd, legyen kövér.

Race 07Race 07Race 07

A Race 07 tehát egy autóversenyes játék, mely sok hivatalos licencének hála meglehetősen élethű képet fest a modern versenyvilágról. A játék tartalmazza a WTCC (azaz a túraautó világbajnokság) 2006-os és 2007-es adatait és autóit, de megtalálhatók benne a Formula 3000, a Formula BMW, a Radical és a Caterham saját versenyeinek autói, sofőrökre lebontva. Sőt, ráadásként még két 1987-es túraautót is kipróbálhatunk, az összes őket vezető pilótával. Egy tehát biztos: unatkozni egyetlen autóőrült sem fog -- és ez még mindig csak az alapjáték!

Az Evolutionben még ennél is több autó várja az érdeklődőket, hisz megjelennek a GT sorozat autói, azokon belül is a Pro, a Club és a Sport osztály járgányai, ráadásként a WTCC Extreme Class négy képviselőjével. Izgalmas csapat, nem igaz? Persze nem kell megijedni, ha elsőre sokkolnak az adatok, a SimBin is tisztában volt vele, hogy nem csak motorolajszagú bukósisakban, Jörg Mülleres párnával a fejük alatt alvó rajongók fogják megvenni portékájukat. Ezért aztán összehoztak egy könnyen kezelhető és átlátható játékrendszert, ami engedi, hogy bárkiből sikeres pilóta legyen.

Race 07Race 07Race 07

A Race 07 és a GTR: Evolution telepíthető a DVD-mellékletről vagy akár egyenesen letölthető a Steamről a DVD-tasakon található kód segítségével. A játék regisztráláshoz internetkapcsolat és egy élő Steam-fiók szükséges. A telepítést (avagy a kód beváltását) követően a Race 07 és a GTR Evolution külön játékként jelennek majd meg a Steam Könyvtárban.

A játékokat is tartalmazó 2012/03-as PC Guru magazin 2012. február 16-tól (csütörtök) lesz kapható országszerte, keressétek az újságárusoknál!



Race 07 és GTR: Evolution Gépigény

1,7 GHz Pentium 4 (vagy annak megfelelő) CPU, 512 MB RAM, DirectX 9 kompatibilis videokártya, 2,5 GB HDD, aktív internetkapcsolat a termék aktiválásához, élő Steam-fiók.