A blockbuster filmek nyári szezonja hamarosan a végéhez ér, de nem maradunk érdekes produkciók nélkül, az év hátralévő része ugyanis legalább olyan tartalmas, mint a mögöttünk álló bő hat hónap. Álljon hát itt egy rövid lista arról, mire érdemes idén még beülni.

Pixel - sci-fi, vígjáték - premier: július 30.

A 80-as években a NASA egy időkapszulát küld a mélyűrbe, benne a földi kultúra fontosabbnak ítélt elemeivel, ám amikor erre egy idegen faj rátalál, a retro játékok (Pac-Man, Donkey Kong, Space Invaders, Tetris, stb.) felvételeit hadüzenetnek veszik, és az abban látottak szerint megtámadják a bolygónkat. Csak Sam Brenner (Adam Sandler) és szedett-vetett társasága tudja megmenteni a világot.

Rendezte: Chris Columbus - Főszereplők: Adam Sandler, Kevin James, Michelle Monaghan, Peter Dinklage, Jane Krakowski, Ashley Benson

Mission: Impossible - Titkos nemzet - akció - premier: augusztus 6.

Az Impossible Missions Force feloszlott, Ethan Hunt (Tom Cruise) pedig magányos ügynökként az eddigi legveszélyesebb küldetésével találja szemben magát: meg kell állítania a titkos ügynökökből és bérgyilkosokból álló szervezetet, a Szindikátust, amely egy új világrend felállítására törekszik. Ethan összeállítja hát csapatát, és még egy lehetetlen küldetésre indul.

Rendezte: Christopher McQuarrie - Főszereplők: Tom Cruise, Jeremy Renner, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Ving Rhames, Sean Harris, Alec Baldwin

Fantasztikus Négyes - sci-fi, akció - premier: augusztus 13.

A klasszikus képregénysorozat legújabb filmje, amelyben a négy fiatal főszereplőnk egy alternatív univerzumba teleportálja magát, ahol az őket ért sugárzás hatására különleges képességekre tesznek szert. Együttműködve és újdonsült hatalmukat használva a Fantasztikus négyes egy közös ellenfél ellen veti be magát, hogy megmentsék a világot.

Rendezte: Josh Trank - Főszereplők: Miles Teller, Michael B. Jordan, Kate Mara, Jamie Bell, Toby Kebbell

Az U.N.C.L.E. embere - akció - premier: augusztus 20.

A hidegháború kellős közepén, a 60-as évek elején az U.N.C.L.E. nevű titkos kémszervezet legjobb ügynöke, Napoleon Solo (Henry Cavill) kénytelen együttműködni egy szovjet kémmel, Ilja Kurjakinnal (Armie Hammer), hogy megállítsanak egy bűnszervezetet, amely minden áron azon van, hogy destabilizálja a hatalmai rendszert, és egy újabb világháborút robbantsanak ki. Az egyetlen nyom egy elrabolt német tudós lánya, akinek segítségével talán megakadályozhatják a katasztrófát.

Rendezte: Guy Ritchie - Főszereplők: Henry Cavill, Armie Hammer, Alicia Vikander, Elizabeth Debicki, Jared Harris, Hugh Grant

Hitman - A 47-es ügynök - akció - premier: augusztus 27.

Újabb adaptáció a Hitman-sorozat alapján. A főszereplő a vérprofi, genetikai úton tökélyre fejlesztett gyilkológép, a 47-es ügynök (Rupert Friend), akinek a legújabb célpontja egy óriásvállalat, amely egy egész hadsereget szeretne készíteni a 47-est is kifejlesztő kutatások alapján. Ezt meg kell állítani. A küldetés során hősünk egy fiatal nő segítségével igyekszik megállítani a gonosz tervet, mindeközben pedig szembesül saját múltjával.

Rendezte: Aleksander Bach - Főszereplők: Rupert Friend, Hannah Ware, Zachary Quinto, Ciarán Hinds

Az útvesztő: Tűzpróba - akció, kaland - premier: szeptember 17.

Az útvesztő-sorozat második részében Thomas (Dylan O’Brien) és csapata az eddigi legnagyobb kihívásával áll szemben: ki kell deríteniük a VESZETT (WCKD) társaság titkos és ördögi terveit. Útjuk a Scorch nevű pusztaságra vezeti őket, ahol nem csak a VESZETT jóval fejlettebb egységei ellen kell felvenniük a harcot, hanem új, még veszélyesebb akadályokon is túl kell jutniuk.

Rendezte: Wes Ball - Főszereplők: Dylan O'Brien, Kaya Scodelario, Thomas Brodie-Sangster, Ki Hong Lee

Mentőexpedíció - sci-fi - premier: október 1.

Az Andy Weir könyve alapján készült filmben Mark Watney (Matt Damon) egyedül találja magát a Marson, miután egy óriási vihar lecsapott a bázisukra, a menekülő társai pedig azt hitték, hogy meghalt. Minimális erőforrásokkal és készletekkel Watney feladata az, hogy minden ügyességét bevetve valahogy kihúzza, ameddig a mentőakció el nem éri, bár ő is tudja, hogy kevés az esélye a túlélésre.

Rendezte: Ridley Scott - Főszereplők: Matt Damon, Jessica Chastain, Kristen Wiig, Jeff Daniels, Sean Bean, Donald Glover, Kate Mara, Michael Peña, Chiwetel Ejiofor

Bíborhegy - fantasy, horror - premier: október 15.

Guillermo del Toro új filmje egy fiatal író, Edith Cushing (Mia Wasikowska) körül bonyolódik, aki szerelembe esik és össze is házasodik a rejtélyes Sir Thomas Sharpe-val (Tom Hiddleston), ám hamar kiderül, hogy a csábító férje, nem az, aminek látszik, a vidéki kastélyuk pedig tele van hátborzongató rejtélyekkel.

Rendezte: Guillermo del Toro - Főszereplők: Mia Wasikowska, Jessica Chastain, Tom Hiddleston, Charlie Hunnam

007 Spectre - A Fantom visszatér - akció - premier: november 6.

A legújabb James Bond filmben a 007-es ügynök szembe került egy legendás ellenféllel, az ördögi terveket dédelgető SPECTRE szervezettel. A cselekmény a Skyfall eseményei után veszi fel a fonalat, amikor is az új M erős politikai nyomás alatt igyekszik életben tartani az MI6-et, miközben Bond egy olyan titokra bukkan, ami megkérdőjelez mindent, amiért eddig harcolt.

Rendezte: Sam Mendes - Főszereplők: Daniel Craig, Christoph Waltz, Monica Bellucci, Ralph Fiennes, Andrew Scott, Dave Bautista, Naomie Harris, Ben Whishaw

Az éhezők viadala: A kiválasztott - 2. rész - akció - premier: november 19.

Az éhezők viadala-sorozat az utolsó részéhez érkezett. Katniss (Jennifer Lawrence) csapatával az életét kockáztatva megpróbálja felszabadítani Panem teljes népét, ehhez azonban el kell foglalnia a Kapitóliumot és le kell számolnia Snow elnökkel. A tét minden eddiginél nagyobb, hiszen nem csak a túlélésért, hanem a jövőért folyik a harc.

Rendezte: Francis Lawrence - Főszereplők: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Natalie Dormer, Donald Sutherland, Philip Seymour Hoffman, Julianne Moore, Stanley Tucci

Csillagok háborúja VII: Az ébredő Erő - akció, kaland - premier: december 24.

A Jézuska idén Star Wars folytatást hoz, és habár egyelőre még nem tudjuk, hogy miről szól az új trilógia első része, annyi biztos, hogy 30 évvel a Csillagok háborúja VI: A jedi visszatér eseményei után járunk, és régi illetve új szereplőket kísérhetünk el kalandjaikra.

Rendezte: J. J. Abrams - Főszereplők: John Boyega, Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac, Andy Serkis, Max von Sydow, Harrison Ford, Carrie Fisher, Mark Hamill

Ezeken kívül van pár olyan film, amelyek még nem kaptak pontos, magyarországi premierdátumot, de elvileg még idén a moziba fognak kerülni.

American Ultra - akció, vígjáték - premier: augusztus

Mike Howell (Jesse Eisenberg) egy drogos lúzer, akit az amerikai kormány alvó ügynöknek képzett ki. Egy napon az ügynökség elrendeli, hogy Howellt likvidálni kell, de ez nem olyan könnyű, emberünk ugyanis egy valóságos Jason Bourne.

Rendezte: Nima Nourizadeh - Főszereplők: Jesse Eisenberg, Kristen Stewart, Topher Grace, Connie Britton, John Leguizamo 

Straight Outta Compton - dráma - augusztus

A zenei világ egyik meghatározó rapbandájának, az N.W.A.-nek a megszületését, felemelkedését és tagjai között húzódó feszültségeket taglaló dráma.

Rendezte: F. Gary Gray - Főszereplők: Jason Mitchell, Corey Hawkins, O'Shea Jackson, Jr., Paul Giamatti, John Leguizamo 

Sinister 2 - horror - premier: augusztus

Az első rész eseményei után Bughuul újabb áldozatokra les. A célpont ezúttal egy bizonyos Courtney (Shannyn Sossamon) gyerekei, egy kilencéves ikerpár, a démon ugyanis megpróbálja rávenni az egyeik fiút, hogy ölje meg a családját és vegye filmre az egészet.

Rendezte: Ciaran Foy - Főszereplők: James Ransone, Shannyn Sossamon 

Pan - kaland - premier: október

A Pán Péter-sztori legújabb feldolgozása. Egy fiatal fiú Sohaország mesés világába kerül, ahol kalandok és veszélyek után felfedezi valódi sorsát, hogy ő legyen Pán Péter.

Rendezte: Joe Wright - Főszereplők: Hugh Jackman, Garrett Hedlund, Rooney Mara, Amanda Seyfried

Kémek hídja - dráma - premier: november

Steven Spielberg és Tom Hanks új közös filmje. James B. Donovan (Hanks) a hidegháború sűrűjében találja magát, mikor a CIA felbérli arra, hogy vezessen végig egy tárgyalást, amivel hazahozhatják a Szovjetunió felett lezuhant kémrepülő-pilótájukat, Francis Gary Powerst.

Rendezte: Steven Spielberg - Főszereplők: Tom Hanks, Mark Rylance, Amy Ryan, Alan Alda

Te melyik filmet várod a legjobban?