A verekedős brawler műfaj nem arról híres, hogy megfeszített agymunkát, vagy különösebb taktikai érzéket igényelne, a Full Metal Furies azonban erre kíván rácáfolni, méghozzá olyan módon, hogy a szokásos ütöm-vágom játékmenetbe szerepjáték elemeket és csapatmunkát csempész, különös hangsúllyal az utóbbin.

  • A Full Metal Furies a Cellar Door Games készülő új játéka
  • A bejelentéshez egy szórakoztató előzetes is érkezett
  • A szokatlan brawler szerepjáték elemeket tartalmaz és előtérbe helyezi a csapatmunkát
  • Megjelenés még idén várható PC-re és Xbox One-ra

Van a játékban egyjátékos mód is, többedmagunkkal játszva azonban minden azon múlik, mennyire sikerül az egyes játékosok által irányított karakterek teljesen eltérő képességeit ügyes csapatmunkával összehangolni a világ megmentése érdekében. A Rouge Legacyhoz hasonlóan itt is minden szereplő egy különleges hópehely a maga erősségeivel és hiányosságaival, az ellenfelek védelmét pedig sokszor csak a megfelelő csapattag megfelelő képességével lehet átütni, ezért a társakkal való folyamatos kommunikáció elengedhetetlen.

A titánok elleni küzdelem során a kihalás szélére sodródott emberiség utolsó reménységei Alex, a darálógép, Triss, a tank, Meg, a mesterlövész, és nem utolsósorban Erin, a kock… vagyis mérnök, akik között egyjátékos módban bármikor váltogathatunk, míg többjátékos módban csapatosan törik az utat.

A bejelentő előzetesből kiderül, hogy a szerepjátékos vetület leginkább szintlépésben, párbeszédekben és fejleszthető felszerelésben nyilvánul meg, de a megannyi felvillanó szabály között olyan hasznosakat is találunk, mint például hogy sose fogadj el cukrot idegenektől, vagy hogy legyél kedves a macskádhoz. Sőt, ha úgy tetszik, rúgd fel a szabályokat, és járd a magad útját, veled ne szórakozzon senki!

A nem éppen tipikus brawlernek ígérkező Full Metal Furies idén jelenik meg PC-re és Xbox One-ra.