A Nightdive Studios nagyon szívén viseli a klasszikus és egykoron kultikus videójátékok sorsát, így olyanokkal is szívesen foglalkozik, mint a Turok, a System Shock vagy a Quake 2. Ezúttal azonban egy messzi-messzi galaxis hősét sikerült megtalálni, hogy egykori hírnevét visszaállítsák, ez pedig nem más, mint Kyle Katarn, a Star Wars: Dark Forces hőse, aki később a Jedi Knightban és folytatásaiban vált igazán emlékezetes karakterré. A Dark Forces ugyanis még egy szimpla FPS-kaland, amiben a lövöldözésé a főszerep, így fénykardot még nem ragadhatunk, ám ettől függetlenül a vén rókák még nagy mosollyal emlékezhetnek az akkoriban (1995, kissé már rég volt) remek akcióra, emlékezetes és nehéz bossokra, és persze a nagyszerű hangulatra.  

gamescom-2023-dark-forces-remastered-nightdive-studios-fps-star-wars-klasszikus-remaster-old-school-retro-pc-ps5-xsx-ns.jpg

Nos, ez a nagyszerű PC-s játék tér vissza most olyan formában, ahogy az emlékeinkben él. Merthogy utóbbi ugye csalóka, de a Nightdive emberei, ahogy mindig, ezúttal is mindent megtesznek azért, hogy a modernizált élmény autentikus legyen. Maga a játék így nem változott, de a Kex Engine-nek köszönhetően már 4K-ban, 60 fps mellett fut, a szélesebb kijelzőkön is, miközben az átvezetők elmosottabb, festményesebb/rajzosabb külsőt kaptak, ami talán a Telltale Games stílusára emlékeztet. 

Ha valaki szereti a korai FPS-eket, a zsáner klasszikusait, mindenképpen jó lóra tehet a Remasterrel, pláne, ha esetleg még kellemes emlékei is vannak a játékról. A Nightdive Studios lényegében restaurálást végez a videójátékok virtuális múzeuma részére, ami sok esetben (Exhumed, aka Powerslave) kimondottan áldásos tevékenység. A Star Wars: Dark Forces hamarosan érkezik, PC-re, PS5-re, XSX-re és Nintendo Switchre. Neked van róla valami szép emléked? Beszerzed majd?