• Három új szereplő mutatkozik be a Gears of War 4-ben, a főhős azonban JD Fenix, a korábbi epizódok legendás harcosának, Marcus Fenix-nek a fia lesz
  • A történet 25 évvel a Gears of War 3 után játszódik a Sera bolygón
  • Visszatér a lokális- és online kooperatív játékmód, ám csak ketten játszhatunk együtt

Habár a tervek szerint hamarosan belevághatunk a The Coalition szakértő kezei között formálódó Gears of War 4 multiplayer küzdelmeibe egy a tavasszal érkező bétateszt során, eddig túl sok részlettel nem kényeztetett el minket a fejlesztőcsapat a történettel kapcsolatban. A GameInformer aktuális száma azonban csillapíthatja ezen információéhségünket, ugyanis az amerikai magazin többoldalas összeállítással jelentkezett az idén ősszel bemutatkozó shooterrel kapcsolatban.

A Gears of War 4 nem kevesebb, mint 25 esztendővel a Gears of War 3 történetét követően veszi fel a cselekmény fonalát, a helyszín pedig a Sera bolygó lesz. Bár az előző rész végén bevetett Imulsion fegyver megtette hatását, és elpusztította a bolygót rohamozó sáska hordákat, ám ennek hatására odalett a planéta összes fosszilis tüzelőanyaga. A pár százezer emberi túlélőt a COG hadsereg egy fallal körülbástyázott városba terelte össze, hogy garantálni tudja a biztonságukat. Ám a zsarnokoskodó, mindent felügyelő rendszer sokaknak nem tetszik, így a falakon túli roppant veszélyes vidéken megalakul a The Outsiders nevű lázadó csapat, akik a szabadság nevében nyíltan szembeszállnak a COG erőivel.

Sejtéseink szerint a rebellis erők vezetésében nagy szerep hárul majd a játék új hősére, JD Fenix-re, aki nem más, mint a legendás harcos, Marcus Fenix fia. A Spartacus című sorozatból ismert Liam McIntyre által életre keltett JD forrófejű fiatalember, aki elszökik otthonról, hogy apja nyomdokaiba léphessen, ám nem sokkal később váratlanul dezertál a COG kötelékéből, ennek valódi okaira pedig természetesen csak a kampány során derül majd fény.

JD mellett azonban két új irányítható karakterrel is találkozhatunk a Gears of War 4-ben. A Battlefield Hardline Marcus "Boomer" Boone-ját is alakító Eugene Byrd hangján megszólaló Delmont 'Del' Walker JD legjobb barátja, és nem mellesleg maga is ex-COG tag, míg Kait Diaz (az Uncharted 4-ben is feltűnő Laura Bailey alakításában) egy a város falain kívül nevelkedett harcos túlélőként csatlakozik a csapathoz.

Ahogyan azt a tavalyi E3-as traileren már láthattuk, a Gears of War 4 a sorozat sötét tónusú, horrorisztikus gyökereihez szeretne visszatérni az új epizóddal, amihez nem csak friss történetszál, hanem eddig még nem látott ellenfelek és fegyverek is dukálnak, túlélésünket pedig az ígéretek szerint a Sera bolygó szélsőséges időjárási viszonyai is megnehezítik majd. Ugyanakkor nem kell mindezekkel egyedül megbirkóznunk, ugyanis a The Coalition elárulta, hogy lokális- és online kooperatív játékmóddal is felvértezi a Gears of War 4-et, igaz, ezúttal nem négyen, hanem csak ketten indulhatunk közös sáskairtásra.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Az egyes játékos minden esetben JD felett veheti át az irányítást, a kettes pedig dönthet, hogy Kait vagy Del oldalán vág bele a kalandba, aminek a történet alakulása szempontjából is lesz némi jelentősége. Bár a háromfős csapat a sztori jelentős részében vállvetve harcol egymás mellett, a korábbi epizódokhoz hasonlóan most is lesznek majd olyan pályák, ahol elválnak a szereplők útja, és egymagunknak kell szembenézni az ellenfelek rohamával. 

Ha hinni lehet a pletykáknak, és a Microsoft legutóbbi lépései alapján miért ne lehetne, akkor a Gears of War 4 nem csak Xbox One konzolokra, hanem Windows 10 operációs rendszereket futtató számítógépekre is megjelenhet majd az év vége felé.