Gears of War PC-re is, hamarosan!Bizony, kibővülve, mert nem csak ugyanazt kapjuk, mint a konzolosok az elmúlt évben, hanem lesz 5 új fejezet az egyjátékos módban, egy új multiplayer mód és három új pálya is az online hentekhez. Az új módnak a neve King of the Hill, ami hasonlít az UT-játékokból megismert Dominationhöz, ugyanis itt egy játékosnak állandóan egy területen kell tartózkodnia, hogy pontokat szerezzen a csapatnak, a többiek pedig mozoghatnak szabadon. Az ölések is nehezebbek lesznek annak, aki ott marad, mert ő csak fizikai kivégzéssel, fejlövéssel ölhet, vagy ha felrobbantja az ellenfelét. Emellett pedig a textúrák minőségén is javítottak, hogy még gyönyörűbb játékot kaphassanak a PC-s játékosok, nem utolsósorban a DirectX10-nek köszönhetően is, ami új effekteket is garantál. Természetesen a Windows LIVE szolgáltatást is támogatják, így a két tábor akár egymás ellen vagy a másikkal vállvetve küzdhet többjátékos vagy co-op módban.

Gears of War PC-re is, hamarosan!Cliffy B prezentált egy rövid bemutatót is, melyben kiderült, az új verzióban már benne lesz a Brumak is bossként, ami hiányzott az eredeti Xbox360-as játékból ("őt" láthattuk a korábban kiszivárgott, nálunk is bemutatott videóban)! Itt egyúttal szemléltette azt is, milyen egyszerű lesz a két platformról összecsatlakozni, hogy együtt szórakozhasson mindenki, legyen bármilyen gépe otthon. A játékmenet egy cseppet sem változott, minden marad a régi, csak folyékonyabb irányítást és magasabb fps értéket kapunk, utóbbit persze elég erős konfiguráció esetén. A kamerakezeléshez sem nyúltak, ami külön öröm, mert nagyon látványosan megoldva - jobb is, hogy nem lett belőle FPS vagy TPS, hanem megmaradt a kettő keverékének.

Végül a talán legfontosabb újdonság, a UnrealED szerkesztő. Igen, a PC-s modderek új játékot kapnak, belevethetik magukat az Unreal3-as motorba, hogy új pályákat, modelleket, ellenfeleket vagy akár teljes konverziókat és még sok mást készítsenek. De küldetéseket is lehet majd alkotni, mert a szkriptelés is benne van a csomagban. Járművekről egyelőre nincs szó, de talán azok is bekerülnek. A konzolosok számára is megpróbálnak majd a modokból néhányat elérhetővé tenni, de ez még a jövő zenéje.

A gépigényről nem beszélt az Epic vezére, de azt elárulta Windows XP-re és Vistára is egyaránt megjelenik a játék, méghozzá már idén év végén, feltehetőleg karácsony körül. Addig lesz idő fejleszteni a gépeket, hogy teljes pompájában lehessen élvezni a minden bizonnyal az idei év egyik legjobb akciójátékát. Íme a legújabb PC-s videó...





Friss infók: Az Epic fejesei szerint nem valószínű, hogy a PC-s exkluzív tartalmak Xbox360-ra is megjelennének. Arról lehet szó esetleg, hogy majd hónapokkal később kiadják letölthető add-on formájában, de a rajongók ne nagyon reménykedjenek...