Mindenki tudta, hogy a GTA 5 nagy siker lesz, mégis ledöbbentünk, amikor a Take-Two bejelentette, hogy a játék egyetlen nap leforgása alatt 800 millió dolláros nyereséget termelt, három nap után pedig már az 1 milliárd dollár is megvolt. Azóta csend honolt a játék és a kiadó háza táján, ma viszont nyilvánosságra kerültek a harmadik üzleti negyedév jelentései: összesen 32,5 millió GTA 5-öt szállított le a Take-Two, a cég bevétele pedig 1,86 milliárd dollár volt -- tavaly ugyanekkor "mindössze" 415,8 millió dollár jött össze.

Ezek persze csak a nyers adatok, de ha a nettó bevételeket nézzük, a Take-Two akkor is jó évet tudhat maga mögött. Összesen 574 millió dollárt keresett a kiadó, a bankszámláján pedig minden utólagos kiadást követően is közel 1 milliárd dollár lekötött tartalék maradt. Ez gigantikus összeg, tekintve, hogy a vállalat nem gyárt semmit, csak és kizárólag videojátékok terjesztésével foglalkozik.

Hogy még egy kicsit fényezzük a GTA 5-öt, érdemes tudni, hogy a GTA Online-t az interneteléréssel rendelkező vásárlók 70 százaléka kipróbálta. Ugyanakkor a cég befektető kicsit morcosak voltak a multi folyamatos szerverproblémái és a sok bug miatt, amik több ezer játékosnak okoztak durva kellemetlenségeket (pl. eltűntek a nagy gonddal megalkotott karakterek, exploitokkal pedig olyan súlyos károkat okoztak a csalók, hogy a GTA Online gazdasága gyakorlatilag javíthatatlanná vált).

A Take-Two persze nem szomorkodik. Az NBA 2K14 a sorozat leggyorsabban fogyó játéka lett, 5 millió példánynál jár, a Borderlands 2 pedig 8,5 millióig vitte, és még mindig csak termel és termel. S hogy mit csinál a Rockstar Games most? Nos, minden bizonnyal a GTA 6-on dolgoznak, ami valószínűleg már csak PS4-re és Xbox One-ra fog megjelenni.