• A Rockstar már az első naptól tudta, hogy lesz PC-s GTA 5,
  • De előbb inkább a konzolos kiadásokkal foglalkoztak
  • Holnap jelenik meg a GTA 5 PC-re!

Mindig vannak kételkedők, akik biztosra veszik, hogy ezúttal BIZTOSAN nem fog PC-re is megjelenni az aktuális, nagyobb GTA, ám a Rockstar minden egyes alkalommal meghazudtolja azokat, akik az ördögöt a falra festik. Már a GTA 3 óta nagyjából egy éves fáziskésére lehet számítani, a dörzsöltebbek pedig tudják is ezt; ilyen a csapat és a kiadó üzletpolitikája, amit most, a GTA 5 kapcsán el is árultak.

A PC Gamer készített egy interjút a Rockstar néhány fejlesztőjével, akiktől megtudták, hogy a gárda mindig is tervezte azt, hogy PC-re is elkészüljön a GTA 5. „Már az első naptól tudtuk, hogy lesz PC-s kiadás, és ennek tükrében hoztunk meg döntéseket a technológiai megvalósítás terén.”

Elmondták azt is, hogy habár egészen korán megkezdték a PC-s játék fejlesztést, átnyergeltek az Xbox 360 és a PS3 konzolra, hogy ezekből hozzanak ki mindent, majd jött az Xbox One és a PS4, hasonló célkitűzéssel, és végül, a megszerzett tapasztalatra és tudásanyagra építkezve láttak neki a holnap esedékes verziónak, ami nem egy sima port, a konzolos verzió átemelése, hanem egy önálló, a személyi számítógépes architektúrát kihasználó játék.

Ezek után persze eszünkbe juthat 2012, mikor a Rockstar azt nyilatkozta: nincs mit nyilatkozniuk a PC-s változatról, úgy téve, mintha még hozzá sem kezdtek volna, ami a mostani fejlemények képében szimpla hazugság. Erre igazából csak annyit lehet mondani, hogy ilyen a marketing. Nyilván fontos cél, hogy eladják a programot, és nem tesz jót, ha megosztják a közönséget egy másik változat bejelentésével -- na meg amúgy is tudtuk, hogy jön a játék PC-re…

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!