A GTA 5 két extra kiadásban jelenik meg: van egy 80 dolláros Special Edition, illetve egy 150 dolláros Collector's Edition. Mindkettő egy egész sor kézzel fogható, a játékhoz kapcsolódó csecsebecsét tartalmaz, illetve pár letölthető tartalmat, amik megkönnyíti az életünket a játékon belül.

GTA 5: íme a gyűjtői extra DLC-k

Függetlenül attól, hogy melyik változatot vesszük meg, kapunk két extra lőfegyvert (.50 Caliber Pistol, Bullpup Shotgun) és egy brutális kalapácsot, amikhez ingyenesen juthatunk hozzá a helyi fegyverboltban, a fegyverek pedig fejleszthetők is, illetve a karaktereink egy-egy alternatív ruhaszettet, valamint egy extra ruhadarabot és tetoválást is kapnak. Ezen felül öt repülős ügyességi küldetés nyílik meg, s az egyes különleges képességek 25 %-kal gyorsabban töltődnek újra.

S hogy mik ezek a különleges képességek? Nos, Michael sajátossága, hogy le tudja lassítani az időt a jobb célzás érdekében, Franklin remek sofőr, így ő vezetés közben képes lassabban látni az eseményeket, ami segít abban, hogy a forgalomban könnyebben navigáljon, míg Trevor egy vadállat, így ha bedühödik, dupla akkorát sebez, miközben ő maga jobban ellenáll a csapásoknak.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A Collector's Edition vásárlói további, exkluzív tartalmakban részesülnek, úgymint egy különleges garázs, ahol egyedi járgányok (egy CarbonRS típusú motor, egy Hotknife névre keresztelt, az 1930-as évek stílusát idéző hotrod és a Grand Theft Auto Online küzdelmeiben használható Khamelion elektromos autó) várnak minket.

Ezzel kapcsolatban tudni kell, hogy a játék multiplayer módjában használt avatarunk megalkotásában azon múlnak a túlélésünket segítő extra képességeink, hogy kik voltak a szülők, s hogy melyikünk génje a dominánsabb -- természetesen később ezek a képességek fejleszthetők. A CE-ben Niko Bellic, illetve a GTA 3-ból Claude és Misty is kiválasztható szülőnek.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

GTA 5 -- Megjelenés: 2013. szeptember 17. -- Gépigény: nincs