A játékosok felfedezték az első morzsákat a GTA 5 következő frissítését illetően, ugyanis a LOW kódnévre, valamint 12 új autóra bukkantak. A felfedezést követően két teória alakult ki: az egyik szerint a LOW kódnév a Lowlife nevet takarja, és az Ill-Gotten Gains költséges luxustermékei után a legatyásodott játékosok olcsó újdonságokat vehetnének, a másik elmélet viszont azt mondja, hogy a LOW a Lowrider elnevezésre utal, vagyis a GTA: San Andreas után újra vezethetnénk ilyen járgányokat.

Az autók kiszivárgott listája sajnos nem segít abban, hogy közelebb kerüljünk az igazsághoz. Az árkategória alsó traktusában meghúzódó szürke, de a maguk módján menő személygépkocsik és az uszály méretű, lowridernek ideális szedánok (Primo, Moonbeam, Virgo, Chino, Buccaneer, Voodoo, Faction, Tornado, Sabre GT, Slamvan) ugyanis bármelyik elképzelésbe beleférnek.

A Rockstar természetesen nem erősített meg ebből semmit, de a Lowrider teória mellett szól az, hogy 2005-ben segítettek elkészíteni a Sunday Driver című dokumentumfilmet a lowriderekek övező szubkultúráról, így minden bizonnyal közel áll a szívükhöz ez a téma -- talán annyira, hogy üzletet nyit a GTA 5 Los Santosában is a Loco Low Co.