• Készül a Guild Wars 2 első kiegészítője, a Heart of Thorns
  • Egy új terület, a dzsungeles Heart Of Maguuma került be
  • Új a Mastery rendszer
  • És a Specializations
  • Valamint kapunk egy PvP módot és egy WvW arénát
  • Megjelenési dátum még nincs
  • Guild Wars 2 teszt

Úton van a Guild Wars 2 első kiegészítője, a Heart of Thorns, noha pontos dátumot még nem kaptunk. A testes csomagban egy új terület mutatkozik be, a Heart Of Maguuma, ami egy dzsungellel borított, három nagyobb szekcióra bontható terület, ahol új ellenségek sokasága és persze új, szívós bossok is várják a kalandorokat.

A kiegészítő egyik újdonsága a Mastery rendszer, ami új opciókat ad a magas szintű játékosoknak, illetve ehhez kapcsolódóan jön a Specializations lehetőség, amivel olyan képességekhez, fegyverekhez és trükkökhöz juthatunk, amilyenek eddig nem voltak a választott mesterségünk arzenáljában. Új mesterség is van, ez a revenant, amelynek mesterei erős páncélzattal és a Mists földöntúli képességeivel szálnak harcba.

A Heart Of Maguuma érdekessége, hogy sok, nagy és nyitott területtel várja a játékosokat, ami nem csak a látvány miatt lesz fontos, hanem azért is, mert új tartalmakat hoz. Egyrészt jönnek a siklóernyők, amivel gyorsan tehetünk meg nagy távolságokat, aztán a társaságainkkal meghódíthatjuk a dzsungel egy szegletét és felállíthatjuk a bázisunkat, a céh csarnokát, valamint küzdhetünk az új PvP játékmódban, vagy az új WvW pályán.

Az új PvP variáció a Stronghold nevet kapta, s ebből már rögtön világos, hogy erődítmények állnak a főszerepben. Erőforrások gyűjtésével katonákkal kell feltölteni az „otthonunkat”, majd ezt megvédeni a támadó játékosoktól, vagy éppenséggel megpróbálni lerohanni a másikat. A versengés közvetlenül, szemtől szemben, illetve egy globális ranglistán keresztül közvetetten zajlik a játékosok között.

Fontos még tudni, hogy az Guild Wars 2 ma még akciósan vásárolható meg, mégpedig eléggé jól lefaragott áron: az általában 40 euróba kerülő program 75%-os kedvezménnyel csak 10 euróért vihető, így most érdemes csatlakozni.