A Guild Wars történetének egyik legnagyobb botránya pattant ki a múlt héten, amikor az ArenaNet közzétette a második rész kiegészítőjének árazását. A Heart of Thorns DLC ugyanis 44,99 euróba fáj, és tartalmazza az alapjátékot is. Ennyi, más lehetőség nincs, se upgrade lehetőség, se más, csak a drágább verziók, mint a plusz karakterhelyet is kínáló, 74,99 eurós Deluxe Edition – mindezzel nyilván az új vásárlók jártnak jól, hiszen nekik a két játék (alap+DLC) kerül ennyibe, míg a veterán „céhesek” kénytelenek dupla árat fizetni a játékért, amiért cserébe lesz még egy fölösleges GW2-jük. A skandalumot csak tetézte az, hogy a hivatalos oldal FAQ szekciójában a bejelentés előtt még az szerepelt, hogy a HoT klasszikus expanzió lesz, futtatásához szükség lesz az alapműre, emiatt sokan beruháztak az utóbbira, hogy mire a kiegészítő befut, feltápolják karakterüket. Mindezek után, gondolom, érthető a felháborodás...

Nos, a hatalmas vihar miatt az ArenaNet kénytelen volt meghátrálni. A csapat az alábbiakat tette közzé a hivatalos blogon:

Kitartó rajongóink és hűséges játékosaink számára ki szeretnénk fejezni köszönetünket és elismerésünket. Mindazoknak, akik 2015. január 23. előtt regisztráltak a Guild Wars 2-be, és akik felhasználói fiókjukat upgrade-elik a Heart of Thorns elővásárlásával és regisztrálásával annak megjelenése előtt, egy további karakterhelyet adunk.”

És hogy miért pont január 23-a? Nos, ekkor kelt az a bizonyos FAQ-bejegyzés, mely szerint a HoT nem követi az első rész hagyományát, és nem önállóan futtatható, hanem valódi expanzió lesz, ami sokakat rávett a korai vásárlásra – ők is átverve érzik magukat, tegyük hozzá halkan, jogosan. Emiatt az ArenaNet egy pénz-visszafizetési opciót is bejelentett, az alábbiak szerint:

Azon játékosok számára, akik a Guild Wars 2-t 2015. január 23-a és 2015. június 16-a között a hivatalos weboldalon vásárolták meg, és július 31-ig előrendelik a Heart of Thorns kiegészítőt ugyancsak a weboldalon vagy a játékbeli boltban, az ArenaNet automatikusan visszatéríti az alapjáték árát.

Azon játékosok számára, akik a Guild Wars 2-t 2015. január 23-a és 2015. június 16-a között a hivatalos weboldalon vásárolták meg, és július 31-ig a terméktámogatáson kifejezik abbéli szándékukat, hogy nem kívánnak többé a Guild Wars 2-vel játszani, az ArenaNet visszatéríti az alapjáték árát, és lezárja a felhasználói fiókot.

Azon játékosok számára, akik nem a hivatalos oldalon, hanem bármely más boltban vásárolták meg a Guild Wars 2-t, nem jár a pénzvisszatérítés. Ám ha ezen játékosok 2015. január 23-a és 2015. június 16-a között regisztrálták a játékot, és azt upgrade-elik a Heart of Thorns kiegészítő bármely forrásból történő megvásárlásával, az ArenaNet automatikusan egy plusz karakterhelyet ad. Amennyiben ezen játékosok közül valaki szeretné visszakapni az alapjáték árát, annak azzal az értékesítővel kell felvennie a kapcsolatot, ahol a példányát vásárolta.

Az ArenaNet továbbá közölte, hogy a jövőbeli kiegészítők megjelenésekor is azt tervezik, hogy egy játék áráért kínálják az alapjátékot és az összes addig megjelent expanziót, hogy az új játékosok minél egyszerűbben és gyorsabban tudjanak csatlakozni a játékhoz, mert ez a legjobb módja a játékosbázis növelésének.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!