A DayZ nagyon megihlette a játékkészítőket, hisz egyre több klón lát napvilágot. A legnagyobb azonban minden valószínűség szerint a Sony saját zombifesztiválja, a H1Z1 névre hallgató MMOG lesz, ami PC-re és PS4-re jelenik meg... egyszer, ha az égiek is úgy akarják.

A H1Z1-ben a játékosok egy közép-amerikai országban találják magukat, amit teljesen megsemmisített a H1Z1 nevű, instant zombiságot előidéző vírus. A feladat egyszerű: túl kell élni, bármi áron, vagy egyedül, vagy társakkal, teljesen mindegy. Azaz hogy annyira mégsem: a H1Z1-ben építhetünk erődítményeket, bevehetünk városokat, egyéb komplexumokat, és akár bandaháborúkat is vívhatunk az ellátmányért. A játékban fontos szerep jut a járműveknek, a lőszer pedig ritka kincs, szóval nem ez az a program, amiben össze-vissza fogunk lövöldözni.

A H1Z1 alatt a PlanetSide 2-t is hajtó ForgeLight Engine dolgozik PC-n és PS4-en egyaránt, ami már bebizonyította, hogy megbirkózik a nagy területek és a sok, egyszerre képernyőn lévő karakter teljesítményigényével. Hivatalos megjelenési dátum nincs, John Smedley SOE elnök viszont indított egy hivatalos Reddit-folyamot, ahol minden óhaj-sóhaj meghallgatásra, akarom mondani elolvasásra talál.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!