A 2004-ben megjelent Half Life 2-t akkoriban a világ legszebb grafikájú játékának titulálták. Azóta eltelt pár év, és erősen megkopott ezen állítás, hála az újabb trónkövetelőknek, mint a Crysis vagy Far Cry 2. Szerencsére a Half Life 2 Source engine-jének köszönhetően a játék nagyon könnyen formálható, ennek köszönhetően rengeteg érdekes mű jött már létre akár magához a játékhoz, vagy akár csak magának a motornak köszönhetően egy teljes új egyedhez. Igaz, a mod létrejöttéhez ide némivel több kell a Source SDK ismereteknél -- többek közt a motor grafikai túlhajtásához jó pár egyéb fájlt is meg kellett buherálni e pazar látvány megvalósításához. Rengeteg játékhoz jöttek már hasonló nagyra törő látványbeli csiszolgatások, mégis itt nem csak néhány túlnyújtott textúráról és pár effekt hozzáadásáról van szó.



A 3 dimenziós "foliage" modellek elkészítése, a jó pár környezeti hatás, égbolt, fények, mind-mind benne vannak a már 9.5-ös verziónál tartó modifikációban, telepítés után a játékban először megjelenik a HDR renderelési technológia, különböző csili-vili effektek, rengeteg szereplő arcmodellje kicserélődik, néhol a mod előnyére, néhol hátrányára. Megjegyzem, a most megjelent produktum még nem tükrözi a végső kiadási minőséget, ezért kapta a modifikáció a "snapshot edition" nevet (valószínűleg a végső kiadást a 10-es verziószám fogja majd jelenteni).

Mindenesetre aki benevez a modra, az készüljön, hogy a minőségjavulás aránytalanul brutális gépigényt fog majd eredményezni, úgyhogy ha egy középkategóriás hardverhalmaz alatt óbégatni kezd a játék, ne csodálkozzon senki, hisz a szépségnek ára van. Végül pedig, ha le szeretnétek tölteni, erre fáradjatok az 1,6 GB-ot kóstáló csomag eléréséhez.