A hírt -- amit érdemes még pletykaszinten kezelni-- a finn Pelaaja videojáték-magazin közölte, amely szerint a Remedy két év hallgatás után, októberben egy új trailert mutat be a lassan már elfeledett játékáról, az Alan Wake-ről, mégpedig a Max Payne mozi előtt. Az első vetítést egy speciális bemutatón tartják meg október 15-én, majd a nagyközönség számára október 17-től lesz látható a videó. A dolog egyetlen hátulütője, hogy csak Finnországban, a fejlesztő Remedy otthonában lesz látható a videó, de ne csüggedjünk, mert biztos vagyok benne, hogy mi is láthatjuk a videót, hála az internet lelkes partizánjainak...

Az abba vetett reményemet, hogy ez a hír nem kacsa, csak erősíteni tudja egy névtelen finn forrás, amely szerint a Pelaaja állításai száz százalékban hitelesek, sőt mi több, ezen a pénteken új részleteket is elárulnak a játékról. Természetesen amint megérkezik a videó, na meg a beígért részletek, azonnal tájékoztatunk benneteket.



Friss: Megjött egy kép a beígért videóból, ami a tényleges grafikát tükrözi, valamint a játék írója, Sami Järvi egy podcast keretében hivatalosan is bejelenti a trailert, és beszél arról, miért tart ilyen sokáig a fejlesztés.

Mivel a játékra vonatkozó jogok a Remedy kezében vannak, ezért bármennyi időt elszöszölhetnek a készítésével, hogy a lehető legjobb játékot készítsék, de a késlekedés mögött az igazi ok, hogy a fejlesztőcsapatban kevesen vannak. Ezzel a kis csapattal egykori Rockstar munkatársak is együtt dolgoznak, köztük Navid Khonsari is, aki korábban a GTA 4 digitális mozgásrögzítésén dolgozott, most pedig a hanganyagok felett bábáskodik az Alan Wake munkálatainál. Az új videót pedig azért fogjuk látni, mert a srácok már szerettek volna mutatni valami újat is.

Sajnos csak ennyit tudtunk meg az ötvenperces hangfelvételből, amit a Pelaaja oldalán meg is lehet hallgatni, természetesen eredeti finn nyelven.

Hamarosan új Alan Wake trailer