Ki ne ismerné legalább hallomásból a Dungeons and Dragons-t? A szerepjátékok egyik legmeghatározóbb alapköve már gyakorlatilag a popkultúra részévé vált, és mára már azok is jó eséllyel találkozhattak a nevével, akiktől amúgy távol áll ez a szubkultúra. A D&D többek között a videójáték-iparon is rajta hagyta a keze nyomát, méghozzá nem is akárhogy, gondoljunk csak Baldur’s Gate-re, a Neverwinter Nights-ra vagy a Planescape: Tormentre.

Most pedig nagyon úgy néz ki, hogy a közeljövőben újabb D&D alapokon nyugvó játékok érkezhetnek, legalábbis erről beszélt a Wizards of the Coast elnöke, Chris Cocks. Elmondása alapján a sorozatok vagy mozifilmek mellett a játékiparba is szeretnének újra betörni. Szerinte a D&D-nek ehhez minden adottsága megvan: kidolgozott háttértörténete, fordulatos sztorijai és 6-7 különböző világa gazdag táptalajt jelenthet bármilyen címnek.

Mindez a számok nyelvére lefordítva azt jelenti, hogy a Wizards of the Coast 4-5 játék megjelenését szeretné elérni a következő 12-18 hónap során, további 5-6 címmel kiegészítve 2020-ban és azután. Mindenképp ambiciózus lépés ez tőlük, kíváncsian várjuk, mi fog kisülni belőle. 

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!