Július 11-én, azaz szombaton volt a Nyári MondoCon, a szervezők pedig büszkén jelentették be, hogy nagy siker volt a Hungexpo területét alaposan megtöltő ifjúsági rendezvény: az Amai Teaházzal közösen megtartott japán fesztivál (macurit) több mint tízezer embert vonzott. A vendégek nagy része Magyarországról és Szlovákiából érkezett, de szép számmal jöttek Ausztriából, Erdélyből, Németországból és Szerbiából is. A MondoCon végérvényesen Közép-Európa legnagyobb és legjelentősebb szubkulturális eseményévé nőtte ki magát.

Aki kilátogatott, az láthatta a rangos nemzetközi EuroCosplay jelmezverseny magyarországi válogatóját, amire több ezren jöttek el jelmezben. A rendezvényen továbbá jelent volt több mint húsz cosplay klub (Trónok Harcától kezdve a Harry Potteren át egészen a Star Warsig), akik interaktív programokkal várták az érdeklődőket.

Ezen kívül fél tucat eSport és videojáték verseny is volt (LoL, Mortal Kombat, Hearthstone, Just Dance, stb.), amelyek összdíjazása meghaladta az egymillió forintot -- közel ezren követték élőben a döntőket, és további több száz ember online.

A Nyári MondoCon területén több tucat árus (könyvesboltok, kézművesek, gasztro) is várta az érdeklődő tömegeket.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Az Őszi MondoConra való készülődés már el is kezdődött. Ennek időpontja október 17-18. (szombat-vasárnap), helyszíne pedig újfent a Hungexpo.