• Újra a Steam Greenlight programban a Hatred
  • Gabe Newell kért bocsánatot
  • A játékot egyszer már eltávolította a Valve
  • Cikkünk a témában: Vélemény: Hatred és Microsoft

Alig, hogy a Valve eltávolította a polgárpukkasztásra kihegyezett Hatredet a Steam Greenlight programból, a játék újra felkerült a kínálatba. A Valve először nem adott semmiféle magyarázatot, s látszólag a még a játékot fejlesztő Destructive Creations csapatát is meglepte a legújabb fejlemény, aztán befutott egy reakció, mégpedig egyenesen a Valve társalapítójától, Gabe Newelltől.

A Destructive Creations Facebookon helyezte ki a kapott üzenetet, ami így szól: „Tegnap hallottam, hogy levettük a Hatredet a Greenlightról, és mivel nem voltam képben, körbekérdeztem idebent, hogy miért történt ez. Mint kiderült, rossz döntést hoztunk, így visszarakjuk a Hatredet. Szeretnék bocsánatot kérni tőled [a címzett Jarosław Zieliński, a játék kreatív direktora] és a csapatodtól. A Steam arra való, hogy eszközöket biztosítson a készítőknek és a felhasználóknak. Sok sikert a játékotokhoz.”

Váratlan fordulat ez, hiszen ahogy felkerült a játék, a Valve majdnem azonnal eltávolította azt, s maga Doug Lombardi mondta azt, hogy: „az alapján, amit láttunk, nem fogjuk kiadni a Hatredet, ezért el is távolítjuk a Greenlightról.”