A Paradox Interactive bejelentette, hogy érkezőben a Hearts of Iron 4. Aki nem ismeri az egyébként igen nagy múltra visszatekintő sorozatot, az elég, ha annyit tud, hogy egy, a lehetőségekhez képest maximálisan történelemhű grand strategy szériáról van szó, ami a második világháborúra fókuszál.

A Hearts of Iron 4 sem távolodik el a második világégéstől, azaz most is a 20. század első felének legerősebb hatalmai felett vehetjük át az irányítást, hogy abszolút minimalista grafikai tálalás, de szinte szimulációs mélységeket taposó játékmenet mellett játsszuk le a saját világháborúnkat.

Noha a Hearts of Iron 4 a Paradox szerint minden idők legrealisztikusabb stratégiai játéka lesz, ez nem jelenti azt, hogy nem térhetünk el a történelmi kánontól, szóval, ha valaki a Szovjetunió kezére játszaná egész Európát, esetleg szimpatikus neki egy Harmadik Birodalom által leigázott emberiség gondolata, az kiélheti vágyait a Hearts of Iron 4 megjelenésekor. A program legnagyobb újdonsága egyébként a kutatások és technikai fejlesztések kihangsúlyozása lesz, mellyel a Paradox el akarja érni, hogy ne csak földön, vízen, levegőben vívjunk véget nem érő háborút, hanem a laboratóriumokban is. Náci atombombát, valaki?

A Hearts of Iron 4 megjelenése egyelőre igen messze van, a fejlesztők szerint 2015 tavaszán számíthatunk a játékra. Képekből is csak művészi munkák állnak rendelkezésünkre, azok viszont hozzák a Paradoxtól elvárt szintet, szóval nem valószínű, hogy okunk lesz a panaszra. Alant a bejelentést kísérő videót is megnézhetitek.