• PC-re is meg fog jelenni az eddig PS4-exkluzív Hellblade
  • Lehetséges a modok támogatása
  • És a 4K felbontás
  • Akár egy bétateszt is lehet
  • Dátum, és egyéb részletek még nincsenek

A Ninja Theory legújabb játéka, a Hellblade tavaly nyáron, a Gamescom során mutatkozott be, mégpedig egy konzol, pontosabban PS4-exkluzív akciójátékként, ám most kiderült, hogy a program PC-re is meg fog jelenni.

„A PC sokkal nagyobb szabadságot biztosít számunkra, mint eddig bármi. Számba veszünk mindent a fejlesztés során, és azon vagyunk, hogy jobb munkát végezzünk, mint egy hagyományos, AAA-kategóriájú konzolos cím esetében. A konzolok persze követik a PC-t, de években mérhető a lemaradás ahhoz képest, amit mondjuk a Steam csinál. Ha például egy nyitott bétát szeretnénk, az egy kicsit nehézkes lenne konzolon.” -- mondta a Team Ninja kreatív főnöke, Tameem Antoniades, aki hozzátette azt is, hogy a tesztelés, a játékosok visszajelzéseinek beépítése nagyon sokat jelent a számukra, ami arra utalhat, hogy megjelenés előtt kipróbálhatjuk a játékot.

Az átiratról egyelőre keveset tudunk, de a PC Gamer úgy értesült (az egyik újságírójuk nemrég volt stúdiólátogatáson), hogy a csapat be akarja biztosítani a Hellblade jövőjét, azt, hogy hosszútávon megőrizze a szavatosságát, így a modok támogatása valószínű, ahogy az is, hogy 4K felbontásban is futtatható lesz a játék. Más részleteket még nem tudunk.