Egyelőre még semmi biztosat nem tudunk a Nintendo következő konzoljáról, és ez 2016-ig így is marad, ez azonban nem parancsol megálljt a pletykáknak és híreszteléseknek. Az egyik első ilyen a Wall Street Journal riporterőtől jött, aki úgy tudja, hogy az NX kódnéven futó projekt átmenet lesz a hordozható és az asztali konzolok között -- vagy legalábbis valami ilyesmi, elég zavaros a dolog. A beszámolós első változatában egy hibrid konzolként írta le a gépet, amihez mellékelnek egy hordozható komponenst, majd később pontosított, mondván, hogy inkább egy platform lesz, aminek része egy asztali és egy hordozható masina, külön-külön. 

nintendo-logo.png

A Wall Street Journal egyébként azt is tudni véli, hogy a Nintendo ezúttal már egy piacvezető chipet épít az új konzoljába, vége tehát annak, hogy a Nagy N nevéhez fűződik az adott generáció leggyengébb teljesítménye. Egy korábbi pletyka szerint az NX szívét az AMD fogja gyártani, és egy, éppen fejlesztés alatt álló x86 alapú chipről van szó, ám ahogy minden más, ez sem nyert megerősítést eddig.

Ezen a ponton az a biztos, hogy készül a konzol, és jövőre már meg is jelennek az első részletek -- szintén a Wall Street Journal szerint a Nintendo már kiküldte a fejlesztői készleteket, így kezdődhet a munka a bemutatandó játékokon.